Акціонери Nymex погодились з продажем біржі за 8,3 млрд дол. СМЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери Nymex погодились з продажем біржі за 8,3 млрд дол. СМЕ

Фондовий ринок
102
Акціонери Nymex Holdings Inc. проголосували за прийняття пропозиції про продаж компанії за $8,3 млрд CME Group Inc., повідомило агентство Bloomberg.
Таким чином, більшість інвесторів Nymex, власника Нью-Йоркської товарної біржі, і CME, оператора Чиказької товарної біржі, виступили за схвалення продажу, що дозволить завершити угоду. Її закінчення планується 22 серпня.
Придбання Nymex зміцнить становище CME у якості найбільшого у світі ринку деривативів. Об'єднана біржа буде мати офіси в Чикаго і Нью-Йорку.
У рамках угоди CME заплатить за кожну акцію Nymex $36 коштами і 0,1323 власної акції. У зв'язку із цим падіння вартості акцій CME скоротило суму угоди на $3,35 млрд із моменту її анонсування 28 січня.
Бізнес Nymex істотно виріс за останні роки завдяки збільшенню цін на нафту та золото. В 2007 році на Nymex було зроблено 25 млн угод із золотими ф'ючерсами, що на 57% більше, ніж у попередньому році. З нафтовими ф'ючерсами було проведено 121 млн операцій - на 71% більше, ніж роком раніше.
В 2006 році компанії вже уклали угоду про те, що Nymex буде користуватися торговельними технологіями CME.
Торік CME купила оператора іншої чиказької біржі Chicago Board of Trade, що спеціалізувалася на торгівлі облігаціями та зерном.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас