Аналітик Citigroup знизив прогноз індексів S&P 500 і Dow Jones — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик Citigroup знизив прогноз індексів S&P 500 і Dow Jones

Фондовий ринок
171
Citigroup Inc. знизила свій прогноз на кінець року для індексу Standard & Poor's 500 на 4,8%, до 1475 пунктів, назвавши як причину "нестабільну кредитну ситуацію", повідомляє 18 серпня Bloomberg.
Головний стратег Citigroup по американських акціях Тобіас Левкович (Tobias Levkovich) знизив також прогноз для індексу Dow Jones Industrial Average, у який входять 30 компаній, на 5%, до 13250 пунктів.
Новий прогноз по S&P 500 припускає 14% приросту для основного індексу американських акцій у порівнянні з його закриттям минулого тижня на 1298,20 пункту. Прогноз Левковича все-таки на 2,2% вищий від 1443 пунктів - усередненого прогнозу восьми інших стратегів Wall Street, що надали свої оцінки на кінець року Bloomberg News.
"Кредитні умови погіршилися, - заявив Левкович в інтерв'ю Bloomberg Television. - Це погано для фінансової активності, погано для капіталовкладень".
Незадовго до прогнозу Левковича, минулого тижня головний інвестиційний стратег Merrill Lynch & Co. Ричард Бернштейн (Richard Bernstein) написав у меморандумі, що кредитна криза "широка, глибока і глобальна", а також "далека від завершення", незважаючи на те, що фінансові компанії оголосили про $500 млрд. списань і збитків.
Американські акції цього року, цілком ймовірно, виростуть слідом за акціями фінансових компаній, оскільки ціни на сировинні товари та споживчу впевненість впали до рівнів, які традиційно передують зростанню акцій, відзначив Левкович. Протягом останніх 36 років нафтові ціни, статистично порівнянні з рекордами, поставленими в липні, не втримувалися на такому рівні, а акції в наступні півроку додавали в середньому 20%, додав він.
Індекс споживчої впевненості в червні впав нижче 55 уперше з 1992 року. Протягом останніх 40 років такі низькі значення індексу передували ралі на фондових біржах, сказав Левкович.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас