Пінчук став сусідом Берлусконі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук став сусідом Берлусконі

Нерухомість
732
Бізнесмен Віктор Пінчук придбав чотири вілли на престижному курорті Сардинії. Там же надають перевагу відпочивати Сильвіо Берлусконі, Володимир Путін та Олег Дерипаска.
Український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук купив відразу чотири вілли на Смарагдовому березі Сардинії. На покупку, за інформацією італійської газети La Stampa, мільярдер витратив 70 мільйонів євро.
Серед придбань Пінчука - дві вілли класу суперлюкс. Так, триповерхова дача Luci del mare складається з 15 кімнат, басейну, а також інших зручностей. На віллі Samanna - 21 кімната і сад площею 5,8 тисячі квадратних метрів.
Дві інші дачі трохи менші. Двоповерхова 5-кімнатна вілла La Torre має площу 110 квадратних метрів. А La Deseada розташована буквально за два кроки від пляжу та вважається "маленьким скарбом узбережжя".
Рай для мільярдерів
Продавець нерухомості - якийсь Луїджи Зуніно. Він оформляв угоду не із самим Віктором Пінчуком або оформленими на нього компаніями. Покупцем офіційно виступила компанія з Белізу Orinbay Worldwide Limited. Її представляла громадянка Кіпру українського походження. Однак, за інформацією La Stampa, насправді за белизською фірмою стоїть металургійна група Пінчука "Інтерпайп".
Сусіди Пінчука на Смарагдовому берегу- не менш багаті й відомі люди. Вілли на престижному курорті мають прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, акторка Наомі Кемпбел. За неофіційним даними, на острові влаштувалися також прем'єр Росії Володимир Путін, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, російські мільярдери Олег Дерипаска та Рустам Таріко.
Як розповів директор агентства закордонної нерухомості DEC Property Олександр Тарченко, Сардинія популярна й серед заможних українців. "Смарагдовий берег - один з найдорожчих і престижних курортів Середземномор'я, там дорогі ресторани, пляжі. Наші політики та бізнесмени ласі на такі речі. Але чомусь, на відміну від західних знаменитостей, вони не люблять поширюватися про свою власність", - дивується Тарченко.
Як купити віллу в Італії
Купити віллу на Сардинії можна і за допомогою українських агентств нерухомості. Деякі з них пропонують нерухомість на острові. Ціна, за інформацією DEC Property, становить від 750 тисяч до декількох мільйонів євро. Однак наші співвітчизники надають перевагу мати справу із закордонними ріелторами - так їм здається вигідніше і надійніше.
Умови іпотеки на Сардинії порівнянні із середньоєвропейськими. Банки пропонують кредити на житло під 5,5% річних. Оформити іпотечну позику набагато простіше, ніж, наприклад, у Києві. Втім, покупці вілл на Смарагдовому березі рідко користуються цією вигодою. "В українців, які купують нерухомість на Сардинії, і так достятньо коштів на купівлю", - стверджує Тарченко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас