Покупці проявляють "великий інтерес" до активів GM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупці проявляють "великий інтерес" до активів GM

Фондовий ринок
191
Голова правління GM Рік Вагонер заявив, що покупці виявляють значну цікавість до запланованих на продаж активів корпорації на $4 млрд., але швидких угод поки не передбачається. Про це повідомляє Reuters.
Після оголошення про найбільші квартальні збитки у розмірі $15,5 млрд. за всю свою столітню історію GM намагається поліпшити своє фінансове становище за рахунок жорстокого скорочення витрат, розпродажу активів і нових позик.
“Відверто кажучи, ми відчуваємо значний інтерес до наших активів включаючи Hummer, однак ці угоди не будуть укладені найближчим часом, заявив Рік Вагонер на прес-конференції з нагоди відкриття нового заводу з виробництва дизельних двигунів у східному Таїланді.
Раніше повідомлялося про переговори із продажу бренду Hummer індійській Mahindra & Mahindara Ltd і китайським та російським автовиробникам. Продажі Hummer у США впали на 40% за першу половину цього року.
Для продовження її глобальних операцій GM необхідно мінімум $11-$14 млрд. Корпорація стверджує, що має у своєму розпорядженні достатні кошти для роботи протягом 2009 р., навіть якщо продажі в США скоротяться на 13%, як пророкують багато аналітиків.
При пуску заводу двигунів представник корпорації заявив, що вона планує продати 1,2 млн. машин у Китаї цього року. Це значне зростання у порівнянні з рекордом минулого року на 1,03 млн. машин.
У Таїланді розташована найбільша складальна база GM в Азії. Тут збирають і найпопулярніші моделі Chevrolet Captiva та Optra.
Завод двигунів повинен почати роботу в 2010 р. На ньому буде зайнято 440 робітників, виробнича потужність - 100000 2,5 літрових і 2,8 літрових турбірованих дизельних двигунів за рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас