Інвестор-мільярдер Прайс ставить на падіння Citigroup і Wachovia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор-мільярдер Прайс ставить на падіння Citigroup і Wachovia

Фондовий ринок
470
Інвестор-мільярдер Майкл Прайс ставить на те, що Citigroup Inc. і Wachovia Corp. залишаться нестабільними, і говорить, що майже не бачить банків, куди можна інвестувати після того, як сукупні збитки від низькоякісних іпотек склали майже півтрильйона доларів, повідомляє 12 серпня Bloomberg.
"Citigroup чекають нові лиха", - заявив Прайс, що очолює компанію MFP Investors LLC у Нью-Йорку, а раніше був генеральним директором і президентом Franklin Mutual Advisers LLC.
У цей час Прайс займається короткими продажами акцій обох банків, незважаючи на те, що Citigroup, що є найбільшим американським банком за розміром активів з початку року впав на 33%, а Wachovia, четвертий найбільший банк, втратив 52%. При коротких продажах інвестори беруть акції в борг і продають їх, розраховуючи, що зможуть купити їх дешевше, коли прийде час віддавати борг.
Списання та збитки Citigroup, пов'язані із крахом американських кредитних ринків, склали $55,1 млрд., а збитки Wachovia - $22 млрд. Аналітики прогнозують, що прибутки американських банків у поточному кварталі знизяться на 35%, тому що вони знижуються вже чотири квартали, а збитки від іпотечного кредитування склали $493 млрд.
Прайс, що інвестує у вартість та одержав популярність на покупці акцій збіднілих кредиторів, включив Citigroup у короткі продажі коли акції торгувалися "у районі між 20 і 30", сказав він. Акції банку не піднімаються вище $25 уже більше трьох місяців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас