Ринок акцій РФ відреагував зростанням на заяву Медведєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій РФ відреагував зростанням на заяву Медведєва

Фондовий ринок
379
Російський ринок акцій, що почав було знову знижуватися на тлі відсутності нових покупок, відреагував ростом на заяву президента РФ Дмитра Медведєва про припинення операції з примусового миру в Південній Осетії.
Основні фондові індекси, що стояли до 12:45 у негативній зоні в межах 0,5-1,3%, після заява Медведєва про припинення операції з примусу грузинської влади до миру різко пішли нагору і до 12:55 зростання індексу ММВБ становив вже 2,18% - до 1443,03 пункту, а індексу РТС - 1,91% - до 1776,33 пункту.
Вартість більшості "блакитних фішок" виросла на ФБ ММВБ у середньому на 1,5-3,5%, зокрема паперу "Газпрому" (РТС: GAZP) до 13:10 подорожчали на 3,9%, "Роснафти" (РТС: ROSN) - на 3,05%, "Лукойлу" (РТС: LKOH) - на 1,98%, ВТБ (РТС: VTBR) - на 2,28%, Сербанку РФ (РТС: SBER) - на 3,75%, "Сургутнафтогазу" (РТС: SNGS) - на 4,51%. Гірше ринку виглядали папери ГМК "Норільский нікель" (РТС: GMKN), що подешевіли на 1,16% через конфлікт, що зберігається, між основними акціонерами, а також акції "Полюс Золото" (РТС: PLZL), що знизилися на 0,13%.
Російський фондовий ринок у першій половині дня залишався бути волатильним, рухаючись у бічному тренді. Одержавши позитивне інформаційне підживлення з боку російської влади щодо розвитку військового конфлікту на півдні Росії, ринок кинувся нагору - приріст індексів склав приблизно 1,5%. Коливання в першій половині дня проходять у діапазоні 1730-1780 пунктів за індексом РТС.
Президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що ухвалив рішення щодо припиненні операції з примушення до миру в Південній Осетії. "На підставі вашої доповіді я ухвалив рішення щодо завершення операції з примушення грузинської влади до миру", - заявив Медведєв на зустрічі з міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим і главою Генштабу РФ Миколою Макаровим у вівторок.
За словами Медведєва, "мета операції досягнута". "Безпека наших миротворчих сил та цивільного населення відновлена", - сказав президент.
Проте долготерміновість позитивної динаміки, що спостерігається на ринку, ще не однозначна.
"Орієнтирів не дуже багато. За інерцією з ранки тривали покупки, а потім ринок почав припадати. Багато паперів виявилися перекуплені, тому вдень почалася корекція. Ринок продовжує залишатися високоволатильним. Поки стабілізації навряд чи варто очікувати. Думаю, що з покупками прийдеться ще почекати. Крім політичної нестабільності, також над фішками задовольняє падіння цін на нафту", - сказала агентству "Інтерфакс" аналітик ІГ "Атон" Наталя Вигодіна.
Крім того, фондові індекси Європи падають на початку торгів у вівторок на зниженні рейтингу акцій низки компаній провідними банками США і Європи. Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 12:26 знизився на 20,91 пункту (0,61%) - до 3424,75 пункту. Британський FTSE 100 зменшився до цього часу на 38,1 пункту (0,69%), склавши 5503,7 пункту, французький індекс CAC 40 втратив 28,69 пункту (0,63%) - до 4509,8 пункту, німецький DAX опустився на 41,92 пункту (0,63%) - до 6567,71 пункту.
Як відзначають аналітики ІБ "КИТ Фінанс", ситуація в зоні конфлікту залишається напруженою, тому про стабілізацію на російському фондовому ринку поки говорити рано. Американські індекси в понеділок завершили день ростом на тлі позитивної динаміки ритейлерів і зниження вартості нафти. Ситуація у фінансовому секторі поки далека від стабільної, азіатські індекси демонструють змішану динаміку, серед лідерів росту - акції фінансового сектора, серед відстаючих - телекомунікаційні та металургійні компанії. Вартість нафти за підсумками вчорашнього дня незначно знизилася, у вівторок негативна динаміка зберігається на тлі очікування скорочення попиту. Інвестори поки не готові відігравати привабливі фундаментальні показники російських компаній, тому що готовність інвесторів купувати російські папери визначають новини з Південної Осетії. Ситуація з ліквідністю також не дозволяє очікувати активізації на фондовому ринку. Очікування новин із сектора чорної металургії (нарада у віце-прем'єра Ігоря Сечина в четвер) можуть визначити підвищення інтересу в даному сегменті. Не виключаємо збереження покупок в акціях найбільших банків. Діапазон зміни індексу РТС на вівторок - 1700-1800 пунктів за індексом РТС,- вважають аналітики.
Аналітики ІК "Максвелл Капітал" підкреслюють, що зростання на ринку США буде стимулювати підвищення російських індексів. Однак закриття японського фондового ринку та зниження цін на сировинні товари будуть стримувати оптимізм інвесторів. В ситуації високої невизначеності в умовах продовження війни в Південній Осетії варто очікувати високої волатильності російського фондового ринку. Серед важливих макроекономічних даних, очікуваних у вівторок, варто виділити публікацію звітів про зміни індексу споживчих цін у Великобританії та Франції, а також дані про торговельний баланс США в червні.
Сумарний обсяг угод з акціями на ФБ ММВБ у понеділок до 13:10 склав 30,463 млрд рублів, на класичному ринку акцій РТС до 13:10 - $22,322 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас