ПФТС пішов під укіс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС пішов під укіс

Фондовий ринок
206
Індекс ПФТС вчора знизився на 1,39% до 622,91 пункту на тлі росту світових фондових індексів. При цьому обсяг торгів дещо виріс у порівнянні з попереднім торговельним днем і склав 24 млн. грн. На поводженні ринку більшим ступенем позначився п'ятничний негатив.
"У п'ятницю слідом за звітами найбільшої американської страхової компанії Аmerican International Group і з іпотечної компанії Freddie Mac вийшла звітність з Fannie Mae за другий квартал, з якої збиток на одну акцію компанії склав $2,51. При цьому не можна сказати, що спостерігалася кореляція зі світовими торговельними площадками, тому що за підсумками п'ятниці торги в США завершилися позитивом, а торги на європейських торговельних площадках проходили позитивно направленно",- розповіла Тамара Манук'ян, аналітик КУА "Тект Ессет Менеджмент".
Серед "блакитних фішок" подорожчали папери "Райффайзен Банку Аваль" (на 5,2%), Укрсоцбанку (4,35%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (1,56%), "Азовсталі" (1,16%), "Центренерго" (0,87%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (0,79%) і Єнакіївського метзаводу (0,46 %).
За словами Манук'ян, зростання котирувань "Райффайзен Банку Аваль" великою мірою було пов'язано із загальною тенденцією росту більшості європейських банків і повідомленням про те, що чистий прибуток українських банків у січні-липні 2008 р. виріс на 63% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 р. "Ці новини також позначилися на поводженні Укрсоцбанку, котирування якого стали знижуватися буквально в останню годину торгів.
При цьому щодо "Райффайзен Банку Аваль" вже був заснований фундамент для росту котирувань завдяки раніше, що вийшли новинам, про те, що материнська компанія Raiffeisen International оголосила про зростання чистого прибутку за підсумками першого півріччя на 41%, що перевищило прогнози",- відзначила Манук'ян.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас