"Укртелеком" зробив крок до продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" зробив крок до продажу

Фондовий ринок
542
У Німеччині "Укртелеком" одержить можливість прямо шукати покупців і великих клієнтів. Цьому передувало те, що на зборах акціонерів ВАТ "Укртелеком" наприкінці минулого тижня було ухвалено рішення створити Ukrtel Global Gmb - дочірнє підприємство в Німеччині (м. Франкфурт-на-Майні).
Офіційна мета створення дочки: робота на висококонкурентних і у той же час високоприбуткових ринках міжнародного обміну трафіком у Західній Європі. Нове підприємство буде зареєстровано у формі товариства з обмеженою відповідальністю (Gesellschaft mit begrenzter Haftung, Gmb) зі статутним капіталом EUR25 тис.
Нагадаємо, що у Франкфурті-на-Майні знаходиться точка концентрації з'єднань всіх операторів. "У Німеччині будуть надаватися послуги операторам західних країн зі з'єднання з Україною. Дуже часто виходить, що поки іноземні оператори доберуться до нашої країни, поки знайдуть із ким тут домовитися, ми втрачаємо в якійсь мірі можливість надати їм послуги транспорту, передачі даних, створення корпоративних мереж, у тому числі міжнародних", - заявив заступник голови правління "Укртелекому" Ігор Сиротенко.
За його словами, оператор уже сьогодні співробітничає з багатьма іноземними компаніями. "У нас тільки на обмін телефонним трафіком є 45 міжнародних договорів, є десятки договорів з операторами, які завершують трафік в Україні. Це досить широке коло діяльності "Укртелекому" і дуже помітне у грошах. Ми вважаємо, що створення цього підприємства в цілому позитивно вплине на прибутковість "Укртелекому" і чітко розуміємо, що це підприємство буде прибутковим", - говорить пан Сиротенко.
Втім, учасники ринку не вважають, що даний бізнес може приносити зараз істотний дохід. Як заявив гендиректор компанії "Датагруп" Олександр Данченко, основне завдання представництва оператора у Франкфурті-на-Майні - це звичайне забезпечення власних потреб. "У цьому сегменті немає великих заробітків. Це просто розширює спектр послуг. До речі, ще 2-3 роки тому заробітки в цьому сегменті були пристойними", - говорить він.
Відкриття дочірньої компанії "Укртелекому" у Європі, за словами голови "Датагруп", зближає його з потенційними інвесторами. "Я думаю, це наступний крок у представленні "Укртелекому" перед потенційною приватизацією, що з мого погляду абсолютно логічно. Я навіть не здивуюся, якщо раптом акції "Укртелекому" почнуть торгуватися на франкфуртській біржі", - вважає менеджер.
Не всі вірять у те, що "Укртелеком" таки створить Ukrtel Global, і воліють дочекатися його офіційного відкриття. "Це не перша голосна заява "Укртелекому" відкрити дочірнє підприємство з обміну трафіком у тій чи іншій формі: стара ідея, що переходить від виборів до виборів. Але поки ще жодної подібної обіцянки за останні вісім років не було виконано. Спочатку нехай вони що-небудь відкриють і затвердять тарифи, а потім можна буде про щось говорити", - заявив голова правління Асоціації учасників ринку інтернет України Євген Якимець.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас