Українці купують менше мобільників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці купують менше мобільників

335
На українському ринку мобільних телефонів ростуть продажі тільки 3G-пристроїв. Український ринок мобільних телефонів та комунікаторів продовжує демонструвати зниження зростання. Збільшуються лише продажі 3G-моделей.
У недавно опублікованому аналітичному дослідженні холдингу Unitrade Group говориться, що за перші 6 місяців 2008 р. ринок мобільних телефонів, хоча й продемонстрував певне зростання (на 5,4% реалізовано пристроїв більше, ніж було в I півріччі), однак у другому кварталі помічений певний спад продажів. Це виразилося в 1,85 млн. пристроїв, проданих за другий квартал нинішнього року, проти 1,95 млн. пристроїв за аналогічний період 2007 р.
За словами аналітиків холдингу, спад другого кварталу - очікуване явище. "Викликано воно частково нестабільністю в державі, проблемами з додатковим маркуванням (що у свою чергу сильно стопорнуло процес на митниці - ITnews)", - пояснює Сергій Дорофеєв керівник департаменту маркетингових досліджень корпорації.
У той же час продавці єдині у своїх припущеннях щодо подальшого скорочення ринку. Згідно із прогнозами аналітиків мережі "Мобілочка", у нинішньому році ринок буде спостерігати подальше скорочення в продажах на 300 тисяч одиниць - з 9 млн. реалізованих у тому році до 8,7 млн. у нинішньому.
Цифри аналітиків холдингу Unitrade Group трохи відрізняються від показників мережі "Мобілочка". За даними цієї компанії, рівень продажів нинішнього року буде зафіксований на рівні 7,7 млн., у порівнянні з 8,55 млн., проданими в 2007 році, і 10 млн., проданими в 2006-му.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас