Прес-Реліз. Зовнішню позику столичної влади погашено своєчасно і в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прес-Реліз. Зовнішню позику столичної влади погашено своєчасно і в повному обсязі

Фондовий ринок
240
Банк "Хрещатик" як ко-менеджер і платіжний агент зовнішньої позики Київської міської ради загальною сумою 150 млн дол., одержаної від зарубіжних інвесторів у 2003 р., повідомляє, що 07 серпня 2008 р. своєчасно і в повному обсязі здійснено погашення цих коштів.
Згідно з Меморандумом про випуск муніципальних облігацій кошти, залучені за допомогою лід-менеджерів — Credit Suisse First Boston (Europe) Limited, Citigroup Global Market Limited, Deutsche Bank, були спрямовані на поповнення бюджету розвитку міста. Завдяки цим ресурсам Київ, що характеризується як добросовісний і прозорий позичальник, мав змогу протягом п’яти років втілити в життя ряд важливих для міста проектів, зокрема розвинути транспортну інфраструктуру міста, у т. ч. побудувати Подільський мостовий перехід.
Як підкреслив голова Правління банку Дмитро Гриджук, це ще раз продемонструвало ефективність і сучасність такого джерела поповнення міських бюджетів, як емісія ліквідних цінних паперів, якими є випуск муніципальних облігацій внутрішньої і зовнішньої позик. Така емісія забезпечує ефективне вирішення проблем дефіциту регіональних бюджетів та залучення в економіку регіонів коштів іноземних інвесторів. До того ж, як свідчить досвід банку "Хрещатик" — єдиного українського банку, який виступав ко-менеджером усіх зовнішніх запозичень столичної влади, регулярна емісія муніципальних цінних паперів різних видів, розрахованих на різних інвесторів, у поєднанні з комплексом бюджетних заходів, здатна привести до істотного оздоровлення фінансової системи відповідного регіону і поліпшення інвестиційного клімату в ньому.
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас