Німці знову беруться за НСК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці знову беруться за НСК

Фондовий ринок
230
В жовтні німецьке архітектурне бюро GMP von Gerkan, Marg und parthner (Німеччина) повинне надати проект реконструкції НСК "Олімпійський". Вчора компанія підписала договір з керівництвом головного стадіону країни.
Як повідомила прес-служба Міністерства сім"ї, молоді та спорту, відповідно до договору передбачені три стадії робіт. Презентація концептуального проекту - протягом 60 днів. Робочий проект повинен бути поданий протягом 180 днів (паралельно будуть здійснюватися будівельні роботи). І робоча документація з паралельним супроводом будівництва - до 2010 р.
"Частина з 300 млн. грн., виділених Київрадою та урядом на стадіон, будуть спрямована як оплата за проект. Зараз "Мостобуд" проводить вже демонтаж деяких конструкцій. А демонтаж першого ярусу буде вести ХК "Київміськбуд". Це рішення було прийнято міжвідомчою робочою групою. У п'ятницю очікується завдання на ці роботи від GMP",- повідомив заступник міністра із справ сім'ї, молоді та спорту Сергій Драч. За його словами, зараз розглядається варіант, щоб не зносити другий ярус, через складності із ґрунтами.
Тайванская компанія Archasia Design була проти залучення ХК "Київміськбуду" як генпідрядник. Джерела у міністерстві називали це однієї із причин, чому з тайванці не підписали договір на реконструкцію.
З будівництвом 12-поверхового комплексу на території головного стадіону країни Мінсім'ї, схоже, підокорилося. "У проект GMP включений і цей будинок. Ми зверталися в ДАСК, щоб зупинити будівництво об'єкта. Але у власника є вся правова документація, дозволи на будівництво, узгодження. Ми не хочемо повторення другого "Юджина" і "Троїцького". Нас хвилюють тільки підземні під'їзди для персон УЄФА, які повинні бути забезпечені. Але все врахувати - робота автора проекту",- додав Сергій Драч.
12-поверховий будинок зводить "Будівельна інвестиційна компанія ТМ". Загальна площа - 10 тис. кв. м. Зараз зведена практично 11 поверхів. Відповідно до інвестиційного договору, 30% площ дістається стадіону. Проти цього будівництва в червні виступила Генпрокуратура, вимагаючи розірвати інвестиційний договір. "GMP відразу включила цю колонаду у свій проект і адаптувала її під вимоги Євро. Там будуть роздягальні, кімнати тренерів, кімнати відпочинку для гостей УЄФА. Це реконструкція спорткомплексу з відновленням колонади за проектом стадіону 1936 р.",- сказав заступник генерального директора з будівництва НСК "Олімпійський" Валерій Коритний.
Компанія GMP виступає автором архітектурного рішення самостійно і без Hochtief, з якими вони пропонували проект в 2007 р. За інформацією "ЕІ", тільки в грудні завершиться проектування, а будівельні роботи почнуться в січні-лютому 2009 р.
Остаточна відповідь про місце проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 р. УЄФА прийме 25 вересня. Наступний візит її інспекторів наша країна очікує 18 серпня.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас