Експерти: Лідерами ринку можуть стати цінні папери технологічного або фінансового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Лідерами ринку можуть стати цінні папери технологічного або фінансового сектора

Фондовий ринок
201
На світовому ринку нафти продовжується корекція. За останні три тижні ціни на чорне золото впали майже на 30 дол./бар. На фоні такого різкого зниження цін подешевшали і акції більшості нафтових компаній, передає Reuters.
Причому багато експертів відзначають, що незабаром котирування акцій цих компаній поступово почнуть зростати, але колишніх рекордів від них поки чекати не варто. Більш того, на їх думку, найближчим часом лідерами ринку можуть стати цінні папери технологічного або фінансового сектора.
Правда, деякі учасники ринку вважають, що енергетичні компанії поки не варто списувати з рахунків. Падіння котирувань акцій цих компаній було пов'язане із зниженням цін на чорне золото. "У останні три тижні енергетичний сектор знижувався, але я б поки не почав ставити хрест на цих компаніях. Думаю, незабаром почнеться технічний "відскік", і акції більшості нафтогазових компаній ще продемонструють непогані результати", - відзначає стратег Cantor Fitzgerald & Co Марк Падо.
Як би там не було, поки акції компаній нафтогазового сектора абсолютно не радують інвесторів. Причому в останні три тижні на подив позитивні результати демонструють фінансові компанії. Так, індекс S&P фінансових компаній зріс із 15 липня вже на 28%. Для порівняння: індекс S&P компаній енергетичного сектора, за цей же період знизився на 7%, а починаючи з середини травня його падіння склало 20,5%. Акції Exxon Mobil Corp впали до 16-місячного мінімуму, а Chevron втратив за останні 11 тижнів близько 20% своєї ринкової капіталізації.
Проте і ці дані не переконують деяких інвесторів. Наприклад, провідний фахівець з інвестицій Harris Private Bank Джек А.Аблін відзначає, що говорити про ралі фінансового сектора поки не варто. "Думаю, що акції фінансових компаній продовжать зростати, але все таки я б постежив поки і за фінансовим, і за енергетичним секторами", - додає він.
Експерти також говорять про непогані результати компаній хай-тек, акції яких почали зростати відразу після зниження цін на нафту. Але маловірогідно, що цей сектор найближчим часом стане лідером ринку. "У короткостроковій перспективі він буде зростати. Проте поки незрозуміло, що буде далі, - вважає аналітик Standard & Poor's Говард Сильверблатт. - В червні зростали акції нафтових компаній, зараз росте фінансовий сектор і сектор хай-тек. Але давати довгострокові прогнози я б поки не став".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас