Закарпаття наллє братам-слов'янам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закарпаття наллє братам-слов'янам

157
Виробник коньяків і вин "Ужгородський коньячний завод" (ТМ "Тиса") з нового 2009 р. почне поставки своєї продукції на ринки Росії та Білорусії. Як повідомив директор Ужгородського коньячного заводу Володимир Гісем, це перші експортні поставки компанії.
"Це привабливі ринки, близькі і зрозумілі нам насамперед за менталітетом", - сказав пан Гісем. Він відзначив, що немаловажним фактором став обсяг і швидке зростання ринку Росії. Володимир Гісем запевняє, що поставки почнуться не на шкоду українському ринку, але за рахунок збільшення обсягів виробництва підприємства. "Щорічно ми вкладаємо в розвиток порядку EUR3-5 млн.", - говорить він. Що стосується цін, то фахівці компанії ще роблять відповідні розрахунки, але однозначно - продукція для братів-слов'ян буде дорожчою, ніж для вітчизняного споживача.
Як відзначають експерти, найпривабливіше в ринках Росії та Білорусії - це динаміка їхнього зростання. Крім того, українська продукція в Росії значно дорожча. Приміром, свої коньяки 3-4 зірочки вартістю в Україні до 30 грн. ВАТ АПФ "Таврія" (Перший національний виноробний холдинг) продає північним сусідам по $10-11 за 0,5, у Білорусії ж ціни практично такі, як в Україні.
Як відзначає директор "Таврії" Олександр Сидоренко, для успішного виходу на ринок РФ "Ужгородському коньячному заводу" насамперед необхідно знайти імпортера, що буде займатися їхньою продукцією. "Він повинен прорахувати, скільки готовий взяти продукції, на які полиці ставити", - відзначає пан Сидоренко. За його словами, також разом із цим імпортером необхідно визначати елементи підтримки, у яких регіонах раціонально бути присутнім, у яких ні. Експерт також відзначив, що за підсумками першого півріччя зростання ринків коньяку Росії та Білорусії становить не менше 19% проти 14% в Україні.
У першому півріччі 2008 р. виробництво коньяку збільшилося на 14,9% - до 1 645,2 тис. дал. За даними Pro-consulting, обсяг ринку коньяку в 2007 р. склав 3,54 млн. дал при зростанні 28,5%. Частки ринку виробників коньяку: "Таврія" - 19,4%, ОКЗ - 14,5%, Ужгородський коньячний завод - 12%, "Зелений гай" - 11,4%, ЗМВК - 10,6%, "Коктебель" - 7,5%, інші - 24,6%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас