ФРС все зіпсувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС все зіпсувала

Фондовий ринок
172
Після невеликого росту котирувань і активності у вівторок, український фондовий ринок у середу повернувся в літній відпускний настрій і показав незначні обсяги торгів і низьку активність учасників ринку.
"Якщо торги у вівторок були досить активні на тлі очікувань інвесторів зміни Федеральною резервною системою США (ФРС) базової процентної ставки, то в середу пожвавлення на ринку спало - в результаті рішення, що процентна ставка залишилася на попередньому рівні",- розповіла Аліса Тихомирова, трейдер ІК Concorde Capital. В результаті індекс ПФТС продовжив своє зростання і за результатами торгів зупинився на позначці 648,25 індексних пункту, набравши лише 0,8% (5,43 пункту). Загальний обсяг торгів у системі склав 83,17 млн. грн.
"Український ринок продовжував випливати за світовими тенденціями і показав різнонаправлену динаміку на тлі змішаного новостійного тла",- відзначила Анастасія Сергієнко, аналітик компанії Foyil Securities.
За словами гравців, цікавих угод на ринку не спостерігалося. "Дещо просіли блакитні фішки, серед них акції "Райффайзен Банку Аваль" (-1,40%), "Мотор Сiч" (-1,44%), Авдіївського коксохімічного заводу (-2,27%), а також деякі папери другого-третього ешелонів",- уточнила Аліса Тихомирова.
До кінця поточного тижня Анастасія Сергієнко прогнозує низькі обсяги, мляву активність і волатильність українського фондового ринку. "Навряд чи варто очікувати активності на ринку найближчим часом як з боку інвесторів, так і основних гравців,- підтримує Аліса Тихомирова.- Над ринком як і раніше зависає сезон відпусток, а тому будь-які помітні зміни його динаміки будуть не раніше вересня".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас