СП вважає абсурдною пропозицію прем'єра звільняти голів областей через інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП вважає абсурдною пропозицію прем'єра звільняти голів областей через інфляцію

102
Перший заступник секретаріату президента України Олександр Шлапак вважає абсурдною пропозицію прем'єр-міністра Юлії Тимошенко звільняти глав обласних державних адміністрацій через інфляцію.
"Це абсурдна ідея, оскільки якщо серйозно розглядати питання регіональних аспектів інфляції, то до цього необхідно підходити не в той спосіб, як це робить прем'єр-міністр", - сказав він журналістам у середу.
За словами Шлапака, найбільш істотне зниження зростання цін у липні лягло на продукти харчування.
"Тобто саме на те, на що має реальний вплив місцева влада. А найбільше ціни виросли в транспорті через паливно-мастильні матеріали, в освіті та охороні здоров'я, тобто там, де основні стандарти місцевій владі диктує центральна влада", - сказав він.
Як повідомлялося, прем'єр Тимошенко раніше в середу заявила, що дефляція в Україні в липні склала 0,5%, тоді як у червні була зафіксована інфляція на рівні 0,8%. При цьому, за словами глави уряду, дефляція зафіксована в 21 регіоні країни, тоді як у восьми - інфляція.
Тимошенко звернулася до керівників областей з вимогою зробити все можливе для цього і пообіцяла подати документи на відставку тих голів адміністрацій, у регіонах яких у наступному місяці буде зафіксована інфляція.
Інфляція в Україні в першому півріччі 2008 року досягла 15,5%, а в річному вирахуванні - 29,3%. Уряд прогнозує, що за підсумками року вона сповільниться до 15,9% з 16,6% торік, хоча цю думку не розділяє ніхто з незалежних аналітиків. За раніше зробленими оцінками Кабміну, цього року дефляція очікувалася в липні (0,4%) і в серпні (0,3%), а інфляція - у вересні (0,2%), у жовтні (0,4%), у листопаді (0,2%) і в грудні (0,3%).
Згідно з даними, розміщеними на сайті Державного комітету статистики в середу, інфляція в Україні в січні-липні (до грудня 2007 року) склала 14,9%. При цьому, за даними Держкомстату, зростання цін виробників у липні сповільнилося до 3,6% з 4,2% у червні. З початку 2008 року ціни виробників промислової продукції збільшилися на 34,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас