ПФТС підживилась нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС підживилась нафтою

Фондовий ринок
336
Учора індекс ПФТС підвищився на 0,46%, або 2,97 пункти, - до 642,82 пункту. Торги на ринку почалися з розпродажів акцій "Азовсталі" (зростання на 1,27%), Єнакіївського метзаводу (2,83%), Алчевського меткомбінату (2,68%), розповів начальник торговельного відділу ІГ "Сократ" Олег Шипанюк.
На думку трейдера ІК "Проспект Інвестментс" Богдана Вантуха, негативний настрой учасників був викликаний обвалом російського ринку - індекс біржі РТС упав на 4,42% внаслідок падіння ціни на нафту до $118 за барель. Розпродажі тривали недовго, і вже через годину після початку сесії торговці почали відігравати зниження індексу ПФТС напередодні. Драйверами зростання слугували падіння ціни на нафту і зростаючі індекси європейських бірж.
Обсяг торгів акціями виріс на 4 млн грн - до 20,21 млн грн. Найбільшим попитом відзначилися акції Крюковського вагонобудівного заводу (13,58%), зростання котирувань якого забезпечили новини про придбання Кременчуцького заводу металевих виробів, а також можливості великого контракту на постачання вагонів у Білорусію. "Плюс була активна покупка у великому обсязі паперів заводу одним з місцевих торговців", - відзначає Богдан Вантух.
На цьому тлі виросла вартість Стахановського вагонобудівного заводу (4,41%). Зростанням відзначилися також папери "Райффайзен Банк Аваль" (5,15%), Укрсоцбанку (4,35%). Лідером за обсягами стали акції АрселорМіттал-Кривий Ріг (котирування не змінилися), з якими була укладена одна угода на 5,175 млн грн. Трейдер Богдан Вантух вважає, що сьогоднішній рух ринку буде залежати від рішення ФРС США щодо дисконтної ставки. Олег Шипанюк упевнений, що якщо ставку не змінять, як це очікується, то це стане імпульсом для зростання ринку.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас