Влада має намір заохочувати переїзд з міст у села, що вимирають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада має намір заохочувати переїзд з міст у села, що вимирають

Аграрний ринок
329
Як повідомляє Німецька хвиля, Тепер Держкомзем збирає інформацію про покинуті населені пункти.
У той же час аналітики скептично оцінюють ініціативу Держкомзему щодо заселення сіл, що вимирають. Для того щоб переселення мало сенс, місцевість повинна мати хоча б елементарну інфраструктуру.
"Це є основною передумовою повернення у вимираючі села життя", - заявив експерт комісії Блакитна стрічка програми розвитку ООН Микола Кобець.
"Розвиток сільської місцевості - це і дороги, школи, освіта, Інтернет. Хіба хто-небудь виділяє на це гроші? Однією землею туди людей не заманиш. Соціальна інфраструктура ніяка. Хто ж туди поїде!? Припустимо, дадуть вони землю. Але я апріорі маю право на цю землю", - заявив Кобець.
Закон передбачає, відзначає Кобець, що кожен громадянин України має право на безкоштовне одержання 25 соток землі в будь-якій місцевості для індивідуальної забудови. Але, за його словами, люди переважно вибирають лісостеп для проживання, ближче до великих міст, тому найближчим часом на заселення степової частини України сподіватися не варто.
Крім того, на думку експерта ООН, переселення з мегаполісів у села, що вимирають, неможливо через відсутність вільних земельних паїв для обробки.
Як повідомлялося, за шість місяців 2007 року в Донецькій області роздали тисячу квартир, що пустують.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас