Уряд залучає Ощадбанк та "Укрпошту" для виплат допомоги жертвам паводку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд залучає Ощадбанк та "Укрпошту" для виплат допомоги жертвам паводку

Казна та Політика
121
Постраждалі від повені жителі Західної України зможуть отримати кошти державної допомоги, зокрема, через відділення ВАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ) і установи Українського державного підприємства поштового зв'язку (УДППЗ) "Укрпошта".
Це закріплено постановою уряду від 2 серпня 2008 року (№ 689), текст якого розміщений на веб-сайті Кабінету міністрів.
Документ затверджує порядок використання в 2008 році субвенцій з держбюджету обласним бюджетам Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, а також міському бюджету Чернівців для ліквідації наслідків повені.
"Виплата допомоги здійснюється через УДППЗ "Укрпошта", а за бажанням одержувача допомоги - через установи Ощадбанку. Допомога в сумі понад 5 тис. грн виплачується через установи Ощадбанку... За зверненням одержувача допомоги райдержадміністрації та виконавчі органи міських рад можуть направляти суми допомоги безпосередньо на будівництво (придбання) житла", - говориться в документі.
Відповідно до постанови, за рахунок субвенції, серед іншого, здійснюється виплата допомоги: 50 тис. грн - для першої категорії постраждалих сімей, у яких зруйнований житловий будинок; 15 тис. грн - для другої категорії, коли житловий будинок підлягає капітальному ремонту; 5 тис. грн - для третьої категорії, коли житловий будинок підлягає поточному ремонту.
"Остаточні суми допомоги для першої категорії постраждалих сімей визначаються виходячи з 2000 грн за 1 кв. м загальної площі зруйнованого житлового будинку, а для другої категорії - 300 грн за 1 кв. м фактично ушкодженої загальної площі житлового будинку. При цьому в розрахунок включається не більше 60 кв. м загальної площі житлового будинку", - відзначається в документі.
За даними Кабінету міністрів, на 31 липня від повені постраждав 721 населений пункт: відновленню не підлягає більше 40,6 тис. будинків; втрачений урожай на 35,5 тис. га сільськогосподарських угідь. Крім того, стихія знищила 386 автомобільних і 569 пішохідних мостів.
За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій на вечір 1 серпня, у результаті стихійного лиха в західних регіонах України 31 людина загинула і ще одна вважається зниклою без вісти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас