Запущений суперник Google пошуковик Cuil — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запущений суперник Google пошуковик Cuil

471
У США запущена нова пошукова система Cuil (вимовляється як “Cool” - у даному контексті “класний, крутий” у перекладі з англійської), що, за задумом творців, має стати новим лідером серед пошукових систем, змістивши з першого рядка Google, повідомляє Chiefmarketer.
Основною перевагою Cuil над іншими пошуковими системами є принципово інша система пріоритету виводу результатів пошуку. На відміну від найближчих конкурентів, Cuil виводить результати пошуку винятково за релевантністю інформації на сторінці. Іншою важливою відмінністю є те, що в Cuil сторінка з результатами пошуками формується у вигляді стовпчиків з посиланнями, а не становить вертикальний список, що можна бачити в інтерфейсі Google, Yahoo або Yandex.
Про заняття ніші Google у цей момент мови йти не може, тому що Cuil не несе в собі таких “додаткових можливостей” Google, як сервіс супутникових карт, пошук картинок і пошук на робочому столі. Втім, представники нової пошукової системи заявляють, що Google також не відразу узяв гору в суперництві з AltaVista та Yahoo.
На даний момент Cuil проіндексовано 120 млрд. Інтернет-сторінок. За заявами представників компанії, це на 80 млрд. індексованих ресурсів більше, ніж на даний момент існує в базі Google. З боку Google ніяких заяв поки не було.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас