До ради директорів Yahoo! обраний мільярдер К.Ікан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До ради директорів Yahoo! обраний мільярдер К.Ікан

144
Рада акціонерів інтернет-компанії Yahoo! Inc. обрав до ради директорів мільярдера Карла Ікана. У останньому рада директорів Yahoo залишилася без змін. Як повідомляється в поширеному підсумковому прес-релізі компанії, генеральний директор Yahoo Джері Янг отримав підтримку 85% акціонерів.
Тепер кількість складу ради директорів компанії збільшиться з 9 до 11 людей - додаткові два місця займуть призначені К.Іканом старші менеджери компанії. Їх імена будуть названі 15 серпня ц.р.
Нагадаємо, 21 липня ц.р. Yahoo! Inc. оголосила про укладення компромісної угоди з інвестором-мільярдером К.Іканом. Згідно досягнутої домовленості, рада директорів компанії буде розширена до 11 людей. У свою чергу мільярдер повинен був проголосувати за те, щоб існуюча рада директорів збереглася в колишньому складі.
Раніше К.Ікан виступав з пропозицією повністю замінити раду директорів Yahoo! Inc. Підставою стала прийнята радою директорів відмова від пропозиції про поглинання з боку найбільшого в світі виробника програмного забезпечення Microsoft.
1 лютого 2008рг. Microsoft запропонувала придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. (акціями Microsoft плюс готівкою з розрахунку 31 дол./акція), проте отримав від керівництва Yahoo! відмову. Переговори про злиття тривали до травня ц.р. У результаті Microsoft відкликав свою пропозицію про покупку.
Чистий прибуток американської інтернет-компанії Yahoo! Inc. у I півріччі 2008р. зріс в 2,2 разу - до 673,4 млн дол. в порівнянні з 302,9 млн дол., отриманими за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас