Тимошенко зобов'язала "Укрпошту" і Ощадбанк видавати виплати постраждалим від стихії вдома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко зобов'язала "Укрпошту" і Ощадбанк видавати виплати постраждалим від стихії вдома

Казна та Політика
172
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зобов'язала "Укрпошту" і Ощадбанк видавати авансові виплати мешканцям районів, що постраждали від стихійного лиха, виключно вдома.
Про це вона заявила сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами прем'єра, це необхідно, щоб уникнути черг в приміщеннях "Укрпошти" і Ощадбанку.
Як повідомив заступник міністра праці і соціальної політики Павло Розенко, за станом на ранок 2 серпня у відділення "Укрпошти" і Ощадбанку передано понад 30 млн грн на авансові виплати, і в списки тих, хто потребує допомоги, увійшло 21 тис. сімей.
При цьому за словами голови Державного казначейства Тетяни Флюз, в Україні 28 тис. 200 постраждалих сімей вже отримали авансову компенсацію.
Голова Держказначейства також повідомила, що за станом на сьогоднішній день вже зібрано на добродійний рахунок 4 млн 113 тис. грн.
Також на засіданні уряду Тимошенко зобов'язала Державний комітет з водного господарства до 6 серпня скласти перелік першочергових об'єктів, на яких необхідно провести фундаментальні роботи для запобігання затопленню населених пунктів.
За словами прем'єра, ці об'єкти необхідно прописати в окремій постанові уряду, "щоб у будь-який момент ми були готові до дощів".
У той же час на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що в пострадавших від стихії населених пунктах в останні дні не виявлено випадків мародерства і порушення порядку.
Міністр також відзначив, що його відомство приймає заходи для запобігання випадкам мародерства, а також бере участь у супроводі листонош, які доставляють громадянам авансові виплати.
У свою чергу міністр охорони здоров'я Василь Князевич зауважив, в районах, що постраждали від стихії, епідеміологічна ситуація є контрольованою.
За його словами, не зареєстровано групових спалахів інфекції. "У постраждалих областях працюють 10 тис. медиків, і зараз головне - запобігти епідеміологічним спалахам і забезпечити людей якісною водою і продуктами харчування", - відзначив він.
Князевич також заявив, що 15% води у водопроводах постраждалих районів є непридатною для споживання.
Слід зазначити, 12 тис. дітей будуть направлено найближчим часом на оздоровлення в літні табори відпочинку.
За словами міністра у справах сім'ї, молоді і спорту Юрія Павленко, до 10 серпня ц.р. всі діти будуть розподілені по оздоровчих таборах. "У зв'язку з тим, що ці діти приїдуть в табори без медичних довідок, то вони будуть обстежені лікарями вже на місцях", - сказав він.
Павленко повідомив також, що 4 серпня ц.р. 870 дітей будуть відправлено до табору "Артек", а у вересні для оздоровлення дітей в "Артеку" буде виділено 3,5 тис. місць.
Як повідомлялося, сьогодні Україна отримає гуманітарну допомогу від Угорщини на суму 500 тис. дол.
Напередодні літак Мул-76 МНС Росії доставив 40 т вантажу з гуманітарною допомогою для жителів України, пострадавших від злив.
Російський літак доставив до Львова 40 т продовольства, зокрема дитяче харчування і питну воду.
Відзначимо, в даний момент в постраждалих регіонах гідрологічна ситуація стабілізувалася.
За словами голови Державного комітету водного господарства Василя Сташука, вже відновлено 11 км гребель і проведені берегоукреплюючі роботи 1,5 км берегів.
Сташук також відзначив, збитки водогосподарських організацій склали 312 млн грн, а Держводгосп за рахунок галузевого перерозподілу коштів перенаправив в постраждалі області 12 млн грн.
Нагадаємо, в результаті сильних грозових дощів, які пройшли 23-25 липня в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Тернопільській і Чернівецькій областях було подтоплено 15 тис. 514 житлових будинків, 16 тис. 822 гектари сільськогосподарських угідь, пошкоджено 145 автомобільних і 95 пішохідних мостів, розмито 140 км автомобільних доріг. В результаті стихії загинула 31 людина.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас