Президент Венесуели реформує банківську систему країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Венесуели реформує банківську систему країни

Казна та Політика
141
Президент Венесуели Уго Чавес підписав пакет законів по реформі банківської системи країни. Пакет складається з 26 законів, що вступають в силу особливим розпорядженням самого президента Венесуели.
Про це повідомляється у випуску офіційного друкарського органу уряду Венесуели Official Gazette, передає Reuters.
Подробиці банківської реформи Венесуели поки не уточнюються.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що У.Чавес готує націоналізацію Bank of Venezuela, підрозділи іспанського банку Grupo Santander.
У червні ц.р. лідер Венесуели підписав указ про націоналізацію трьох крупних цементних компаній. Націоналізації піддалися венесуельські бізнеси мексиканської Cemex SAB, французькою Lafarge SA і швейцарською Holcim Ltd. У руки держави переходить приблизно 60% акцій цих цементних компаній.
1 травня ц.р. Ц.Чавес підписав указ про націоналізацію Sidor, погрозивши експропріювати частку компанії Ternium в Sidor, що становить 60%, без виплати за неї компенсації. За словами президента, Ternium попросив за частку в компанії "надхмарну" суму в 4 млрд дол., тоді як венесуельський уряд оцінив пакет не більше ніж в 800 млн дол.
У січні 2007р. У.Чавес підписав декрет про націоналізацію нафтових родовищ в басейні річки Оріноко. Згідно документу, іноземні компанії до 1 травня повинні були продати національній нафтовій компанії Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) частку в розмірі не менше 60% в проектах по видобутку нафти.
З цими умовами погодилися BP PLC, Exxonmobil Corp., Chevron Corp., Total SA, Statoil ASA і Conocophillips. Пізніше стало відомо, що Exxonmobil Corp. і Conocophillips не укладатимуть договорів з Венесуелою з розвідки і видобутку нафти в країні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас