НБУ нагадує банкам про посилення резервування за короткостроковими позиками від нерезидентів з 1 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ нагадує банкам про посилення резервування за короткостроковими позиками від нерезидентів з 1 серпня

354
Національний банк нагадує комерційним банкам про посилення із 1 серпня резервування за короткостроковими позиками від нерезидентів.
Про це сказано в листі НБУ № 13-210/3305-10487 від 30 липня.
Нацбанк також підкреслює, що дія нових умов резервування поширюється на кредитні договори, які були укладені до 1 серпня, одержання траншів за якими відбувається після цієї дати.
"Дія (нових) правил поширюється на всі договори, укладені до 01.08.2008, залучення коштів, одержання траншів за якими здійснюється після цієї дати", - сказано в листі.
НБУ підкреслює, що банки зобов'язані резервувати кошти по кожній операції, що здійснюється після 1 серпня й передбачають використання залучених коштів строком до 183 календарних днів включно.
Як повідомляло агентство, у липні НБУ збільшив в 5 разів норматив резервування для короткострокових валютних позик, залучених українськими банками від нерезидентів - з 4% до 20% від загальної суми залучених коштів.
Ця норма поширюється на кредити, залучені в нерезидентів на строк до 183 днів включно.
Протягом періоду резервування банк зобов'язаний зберігати необхідну суму коштів на кореспондентському рахунку в Національному банку.
Після завершення періоду резервування НБУ повертає ці кошти банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас