Vanco Prykerchenska не планує призупиняти арбітражну процедуру до початку переговорів з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vanco Prykerchenska не планує призупиняти арбітражну процедуру до початку переговорів з Кабміном

Казна та Політика
226
Компанія Vanco Prykerchenska (Віргінські острови) не має наміру припиняти своє звернення до Арбітражного трибуналу Арбітражного інституту торговельної палати Стокгольма (Швеція) до початку реальних переговорів щодо врегулювання конфлікту з Кабінетом Міністрів.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.
Компанія розгляне можливість припинення арбітражного провадження проти України лише в тому випадку, якщо уряд почне реальний переговорний процес із компанією, під час якого буде досягнутий істотний прогрес в урегулюванні ситуації.
"За інших умов Vanco Prykerchenska не вважає можливим припинення арбітражного процесу", - говориться в повідомленні.
Компанія нагадує, що із грудня 2007 року Кабмін не виконує свої зобов'язання за угодою про розподіл продукції.
Тільки після звернення компанії в арбітраж Кабінет Міністрів уповноважив першого заступника міністра юстиції Євгена Корнейчука на проведення переговорів з інвестором.
Vanco Prykerchenska відразу після цього в письмовому вигляді звернулася до Корнейчука з офіційною пропозицією почати прямий діалог, але дотепер звернення компанії залишаються без відповіді.
Як повідомляло агентство, раніше Корнейчук заявив, що Кабмін готовий продовжити консультації з Vanco Prykerchenska після припинення арбітражної процедури.
Vanco Prykerchenska звернулася в Арбітражний трибунал Арбітражного інституту торговельної палати Стокгольма (Швеція) із проханням перевірити законність її відсторонення від розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
18 червня Президент Віктор Ющенко указом №566/2008 призупинив розпорядження уряду №740 від 21 травня, яким Кабмін виходив з УРП із Vanco International (Бермуди).
21 травня Кабмін також скасував своє розпорядження №828 від 3 жовтня, яким схвалювався проект угоди з Vanco International про розподіл продукції із Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана Кабміном переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року.
19 жовтня 2007 року Кабмін і Vanco International підписали угоду про розподіл продукції.
Vanco International передала усі права та зобов'язання по УРП Vanco Prykerchenska.
25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію компанії на розробку Прикерченської ділянки.
Після цього Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас