Виробник Marlboro купив Rothmans — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник Marlboro купив Rothmans

Казна та Політика
396
Найбільша американська тютюнова корпорація Philip Morris, виробник марки Marlboro, домовилася про покупку канадської Rothmans за 2 мільярди канадських доларів (1,96 мільярда доларів США), повідомляє Reuters. До цього Philip Morris уже володів 40 відсотками акцій другого за капіталізацією та обсягами виробництва виробника сигарет у Канаді.
Пропозиція Philip Morris - 30 канадських доларів за акцію - на 17 відсотків перевищує середні котирування акцій Rothmans на біржі за останні 20 днів.
Угода відбулася після того, як Rothmans визнав свою провину в незаконних схемах ввезення тютюнових виробів у Канаду та США в 1989-1996 році. За ці дії компанія була оштрафована більш ніж на 500 мільйонів доларів.
Хоча прибутковість тютюнового бізнесу в останні 30 років у Північній Америці стабільно падає через зниження попиту і високі акцизи на сигарети і сигари, Rothmans удалося подолати тенденцію і залишитися на плаву, багато в чому за рахунок виробництва дешевих сигарет. Прибуток компанії в 2007 році склав 670 мільйонів доларів і збільшився за рік на 8 відсотків.
Це вже друга велика угода у світовій тютюновій індустрії цього року. Раніше British American Tobacco придбав контрольний пакет акцій датської Skandinavisk Tobakskompagni за 4,1 мільярди доларів.
Philip Morris International - одна з найбільших тютюнових компаній у світі. Вона виробляє такі марки сигарет, як Marlboro, L&M, Chesterfield і кілька інших. Поза межами США компанії належить 15,6 відсотка тютюнового ринку. Виторг Philip Morris в 2007 році склав 55 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас