Україна пред'явила Румунії претензії про порушення низки угод з водного господарства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пред'явила Румунії претензії про порушення низки угод з водного господарства

260
Україна пред'явила Румунію претензії про порушення низки урядових угод з водного господарства. Про це повідомив начальник Державної екологічної інспекції в Закарпатті Юрій Павлєй, передає "Німецька хвиля".
За його словами, 26 липня на території Румунії стався аварійний стік відходів у річку Тиса за 70 км від України, тоді як повідомили про нього тільки через добу. "За цей час могутня паводкова хвиля могла віднести забруднення на сотні кілометрів. Чому зволікали з повідомленням про аварію, представники Румунії не пояснили", - відзначив Павлєй.
Закарпатські екологи перевіряють щодня якість води в трансграничній Тисі, ця робота щодня обходиться бюджету в тисячі гривень, відзначив Павлєй. "Якість води в трансграничній Тисі екологи перевіряють щодня і відразу в декількох районах області. Утім, внаслідок паводку дістатися до деяких контрольних точок забору води не можуть. Поки що результати аналізів у межах норми. Такі ж висновки оприлюднили і угорські фахівці. Не виявлено в Тисі і загиблої риби", - підкреслив Павлєй.
Відзначимо, 23-25 липня ц.р. на Україну, Румунію і північну частину Молдови обрушилися зливові дощі, внаслідок паводків надзвичайна ситуація склалася в районах, розташованих поблизу річок Дністер і Лозина. Були підтоплені десятки тисяч житлових будинків, сільськогосподарських угідь, пошкоджені сотні автомобільних і пішохідних мостів, розмиті сотні кілометрів автомобільних доріг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас