Експерти: Генеруючі і металургійні компанії - лідери місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Генеруючі і металургійні компанії - лідери місяця

Фондовий ринок
208
У четвер учасники українського фондового ринку провели останню торговельну сесію другого літнього місяця, що запам'ятався великим розпродажем і низькою активністю. У результаті загальний торговельний оборот у липні знизився на 17% у порівнянні із червнем. "Блакитні фішки" виявилися серед лідерів за обсягами і найбільш торгованими акціями українського ринку. Про це повідомили експерти Foyil Securities
Список лідерів за обсягами торгів очолили генеруючі компанії, зокрема "Західенерго" (23,5 млн. доларів) і "Центренерго" (22 млн. доларів), а три металургійні підприємства - Єнакіївський метзавод, "Азовсталь" та Алчевський меткомбінат - стали найпопулярнішими паперами місяця з 649, 639 і 620 фактичними угодами відповідно. Уже цього літа індекс ПФТС звів нанівець майже все торішнє зростання (135%), втративши з початку року 44,2%. Індекс широкого ринку Foyil Ukraine 40 виявився більш чутливим до динаміки на фондовій біржі і знизився з початку року всього на 34,6%.
"На останній торговельній сесії липня обидва індекси продемонстрували невиразну поведінку з "ведмежим" ухилом на тлі надходження слабких макроекономічних даних через океан. З початком нового літнього місяця ми не очікуємо високих торговельних обсягів на українському фондовому ринку. Ми вважаємо, що фондова біржа буде слідувати мінливим світовим тенденціям", - вважають експерти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас