Наймолодші мільярдерки світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наймолодші мільярдерки світу

2756
Виявляється, ще рік тому молоді жінки-мільярдери у віці до 40 років були рідкістю - в усім світі їх було всього дві в минулому році. Тоді як на даний момент їх семеро. Мільярдерок же за 50 усього 20 у світі. Закладаюся, що нашим читачам, особливо чоловікам, не терпиться довідатися, як же ці милі дами домоглися свого успіху.
1. Наймолодша з них - 24-річна Хінд Харірі. Це дочка ліванського прем'єр-міністра Рафіка Аль-Харірі. Панянка успадкувала частку в сімейному бізнесі (який, до речі кажучи, складається з будівельної, банківської та медіакомпанії). На жаль для холостяків, Хінд заручена.
2. На другому місці - жителька Китаю, Ян Хуейянь 28 років. Цій леді належать 58% акцій у будівельній компанії її батька під назвою Country Garden. Ян не тільки багачка і красуня, але ще й розумниця - вона закінчила Університет штату Огайо, одержавши диплом за фахом "маркетинг". Також заміжня (до речі, ролик з її весілля можна глянути на YouTube).
Наступні мільярдерки віком за тридцять. А цікава ця група тим, що четверо з них - з Туреччини і є сестрами.
3. На третьому місці Бегумхан Доган Фаралялі, якій 31 рік. Це дочка і спадкоємиця турецьких мільярдерів Айдіна Доган і Семі Ісіл Доган. Колись Бегумхан працювала консультантом у нью-йоркському офісі міжнародної консультаційної компанії Arthur Andersen, а потім - у європейських корпораціях, що лідирують у сфері медіа та технологій. На даний момент вона є президентом сімейного холдингу Dogan Holding.
4. Далі йде її старша сестра Ханзаде Доган Бойнер, якій 36. Випускниця Лондонської Школи Економіки та Університету Колумбії, Ханзаде є членом ради директорів компанії її батька. Під час інтернет-буму чарівна туркеня запустила Dogan Online. На сьогодні ця компанія є найбільшим у країні провайдером Інтернету. Крім цього Ханзаде - заступник голови Dogan Newspaper. Також вона відомий філантроп і збирає кошти на освіту для дівчат у Туреччині.
5. Ще одна з турецьких сестер - Вуслат Доган Сабанчі. Їй 37 років. Вона займала посаду редактора в The New York Times і The Wall Street Journal, а на даний момент є головним виконавчим директором великого тижневика The Hurriyet. Вуслат вийшла заміж за мільярдера (чим примножила два статки і поріднила найбагатші сім'ї Туреччини). Її чоловік - Алі Ісмаїл Сабанчі - син Севкета Сабанчі.
6. Найстарша з мільярдерок-туркень, спадкоємиць сімейства Доган - Арзухан Доган Ялчиндаг. Вона працює на телебаченні. Десять років Арзухан присвятила телемережі Kanal D. Пізніше саме вона стала ініціатором організації спільного підприємства CNN International і Dogan Yayin Holding (який називають турецьким CNN). З 2005 року леді є президентом Виконавчого комітету Dogan TV і членом ради директорів підприємства її батька - Dogan Holding. Крім усього іншого Архузан у свої 43 - перша жінка-президент Tusiad (лобі, що проштовхує заходи, вигідні турецьким діловим колам).
І якщо попередні мільярдерки успадкували свої статки від батьків, то наступні чотири панянки все заробили власним потом і кров'ю
7. Наймолодша з них - 38-річна Чу Лам Ю. Зараз вона очолює компанію Huabao International, що виробляє парфумерію та ароматизатори для мийних засобів, сигарет і напоїв. Фірма була заснована Чу Лам Ю десять років тому і стала відкритим акціонерним товариством завдяки реєстрації на фондовій біржі шляхом поглинання вже зареєстрованої компанії. Дві третини Huabao усе ще належать гонконгській мільярдерці.
8. Китаянці Чжан Синь зараз 43, а домоглася успіху вона, почавши працювати на швейній фабриці в 14 років. Пізніше вона закінчила Кембридж. На даний момент Чжан Синь і її чоловік Пан Шийї належить найбільша в Китаї будівельна фірма SOHO China, відома своїми гламурними сучасними будовами, зведеними по всій території Китаю.
9. Не обійшлося в даному списку успішних і багатих леді без росіянки. Це 45-річна дружина мера Лужкова Олена Батуріна. Вона також колись працювала на фабриці, але в 1991 заснувала будівельну компанію Inteco, що стала найбільшою в Москві. (Що цікаво, Inteco почала працювати в сфері виробництва пластикової продукції, і потім розширила діяльність до будівництва.)
10. Четверта із зобов'язаних всім своїм статком собі самій - британська письменниця Джоан Роулінг, що придумала хлопця-чарівника Гаррі Поттера. Зараз їй 42 роки. Писати леді почала, будучи самотньою мамою, що живе за рахунок соціальної допомоги.
Це далеко не повний список всіх жінок-мільярдерів світу, що заробили свої статки завдяки одержанню спадщини від батьків, удалому заміжжю або власній праці. Так чи інакше, не поважати таких дам не виходить - адже всі вони мають незвичайний розум і ділову хватку і здатні примножити свої мільярди із грацією та вишуканістю.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас