S&P знизило кредитні рейтинги GM, Ford і Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило кредитні рейтинги GM, Ford і Chrysler

209
Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитні рейтинги компаній General Motors Corp., Ford Motor Co. і Chrysler LLC на одну градацію, до рівня "ненадійний", через побоювання, що знижені продажі автомобілів у США зменшать приплив готівки.
Всі три американські автомобілебудівники одержали рейтинг B-, що на шість градацій нижчий від інвестиційного рівня, оголосило в четвер S&P. Рейтинг фінансової структури GMAC LLC, частково приналежної GM, був знижений до того ж рівня.
"Ліквідність всіх трьох автомобілебудівників поки адекватна, але значно знизиться в другому півріччі нинішнього року і 2009 році через великі збитки і відтік готівки", - говориться в заяві аналітика S&P Роберта Шульца.
Зроблені S&P уперше майже за два роки зниження рейтингів американських автомобілебудівників відображають напруженість, пов'язану з рекордно високими цінами на бензин і найслабшим за 15 років ринком продажів автомобілів у США. Ні Ford, ні GM не одержують прибутки з 2005 року, а перспективи покінчити зі збитковістю до 2010 року стають все примарнішими, оскільки вони закривають виробництво вантажівок і збільшують інвестиції в економічні малолітражки.
"Ліквідність кожного із трьох автомобілебудівників зменшиться майже вдвічі в 2008-2009 роках", - відзначив Шульц.
Зниження рейтингу Chrysler було першим з моменту придбання компанії фірмою Cerberus Capital Management LP рік тому. Компанія в найвищій мірі залежна від вантажівок, пікапів і спортивних автомобілів, на частку яких припадає 60% продажів американських автомобілебудівників. Поставки Chrysler за червень упали на 22%, поставки GM - на 16%, поставки Ford - на 14%, у той час як спад по галузі в цілому склав 10%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас