Вітер дасть Європі чверть енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітер дасть Європі чверть енергії

Енергетика
287
Уже до 2030 року чверть від загального обсягу споживання електроенергії в країнах ЄС може скласти вітрова енергія. Для цього повинні бути вдосконалені мережі сполучення вітрових електростанцій з існуючими електричними мережами, а також зведені нові високотехнологічні морські "енергетичні острови" з вітрових електростанцій. Такий прогноз на основі наукових і технологічних розробок зробили учасники так званої Європейської технологічної платформи з вітрової енергетики - TPWind (European Wind Energy Technology Platform).
TPWind є однією з 34 технологічних платформ Євросоюзу. Вона була створена в жовтні 2006 року. Її головне завдання - забезпечити практичне партнерство між всіма учасниками ринку вітрової енергії, включаючи державні установи, приватні підприємства та наукові центри.
Як відзначив Ген. секретар TPWind Ніколя Фіше, до 2030 року саме вітер може стати головним сучасним джерелом енергії, що буде мати найбільшу цінову ефективність у співвідношенні витрат на виробництво кіловат-години електроенергії. Розроблений організацією план дій передбачає можливість до 2030 року довести частку вітру в споживанні електрики країнами Євросоюзу до 28 відсотків або до 300 гігаватт електроенергії. Станом на сьогоднішній день, із загальною електричною мережею в Європі з'єднані вітрові потужності, здатні виробляти 57 гігаватт електроенергії, або 3 відсотки від загального споживання.
Перспективи, що відкриваються перед вітровою енергією, можуть забезпечити постійне зростання цього сектора на 19-20% щорічно. Такі темпи зростання можна порівняти з темпами зростання в інших високотехнологічних галузях, таких як інтернет або мобільний зв'язок.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас