Медведєв дав сигнал припинити перевірки малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв дав сигнал припинити перевірки малого бізнесу

362
На проведеній президентом Росії Дмитром Медведєвим у четвер у Смоленській області нараді глава держави вкотре закликав чиновників припинити ставити перепони малому та середньому бізнесу, що розвивається.
Перший "підхід" до проблеми Медведєв зробив ще будучи обраним президентом, коли за дорученням Володимира Путіна 27 березня провів свою першу Держраду в Тобольську. Тоді Медведєв вислухав скарги підприємницьких спілок, губернаторів і підготовлені Мінекономрозвитку пропозиції щодо полегшення адміністративного тягаря на бізнес і дав відповідні доручення.
"Перший крок ми зробили, - заявив президент у своїй вступній промові, - але й тільки, більше нічого, проблеми залишаються все ті ж, я маю на увазі проблеми, з якими стикаються наші підприємці. Замучили перевірки й усякого роду наїзди за комерційними наведеннями". Треба, щоб органи влади, правоохоронні органи "перестали "кошмарити" бізнес", продовжив президент.
Він відзначив, що в Росії дуже важливо, щоб був посланий сигнал. "Отож, вважайте, що сигнал дано", - сказав Медведєв. У відповідь на це голова Мінекономрозвитку Ельвіра Набіулліна повідомила, що законопроект, що забороняє міліції проводити "позапроцесуальні" перевірки, уже готовий і навіть погоджений із МВС.
Міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв, у свою чергу, доповів, що вводить персональну відповідальність за сваволю відносно підприємців. "Ми готуємо відповідні директиви, це все буде доведено до керівників на місцях. Усі, хто курирує цей економічний блок, будуть нести персональну відповідальність - від керівників ВВС до районних керівників", - сказав Нургалієв. "Якщо є якісь порушення, ми на них реагуємо", - додав міністр.
Серед інших досягнень на ниві підтримки малого бізнесу Набіулліна відзначила підготовку, що завершується, з переходу з дозвільного на повідомний порядок при створенні бізнесу - залишилося погодити і затвердити форму повідомлення. На спрощений порядок перейдуть 13 видів діяльності, у тому числі громадське харчування, торгівля, перевезення, виробництво одягу та взуття, а також видавничий і поліграфічний бізнес. Голова Мінекономрозвитку повідомила, що підготовлено і низку заходів із захисту малого бізнесу від рейдерських захоплень. Набіулліна запропонувала також створити у всіх регіонах центри правової допомоги для малого бізнесу.
Керівник ФАС Росії Ігор Артем'єв, у свою чергу, запропонував створити у всіх суб'єктах РФ суспільно-консультативні ради за участю підприємницьких спілок, за допомогою яких влада зможе тісніше контактувати з бізнесом. Артем'єв повідомив також, що до 90% всіх порушуваних антимонопольною службою справ направлені на захист малого бізнесу від чиновницької сваволі. Голова ФАС запропонував підсилити права його відомства в частині скасування нормативно-правових актів влади різного рівня, якщо такий документ порушує конкуренцію. "Тоді ми могли б у ще більшій мірі активно захищати права підприємців, через суд домагаючись скасування (актів)", - запевнив він президента РФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас