Експерт: Рейдерські захоплення проводяться під патронатом МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Рейдерські захоплення проводяться під патронатом МВС

512
Рейдерські захоплення в Україні стали системою завдяки невтручанню правоохоронних органів. Про це розповів директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.
За словами Семидідька, для міліції існує негласне розпорядження Міністра МВС України Юрія Луценка не втручатися в корпоративні конфлікти. "Це продиктовано лише бажанням зняти із себе зайвий "головний біль". Ніхто на себе не хоче брати відповідальність. Іноді захоплення здійснюються за особистою командою чиновників", - сказав Семидідько.
На підтвердження своїх слів експерт навів недавній приклад. У Києві на вул. Хвойки бізнес-центр "ВЕСТА" штурмували чотири рази. При цьому присутня міліція "супроводжувала і не втручалася".
Під час останнього захоплення цього центру спецпідрозділ "Гепард" офіційно виїхав в місцеве відрядження, однак на відеозйомці четвертого захоплення було видно, що загарбниками є бійці цього спецпідрозділу - у бронежилетах, касках, зі спецболгарками. Через два дні після захоплення вони офіційно повернулися з місцевого відрядження.
"Країна перебуває в напіврозпаді, - резюмує представник Антирейдерського союзу підприємців. - З одного боку, ніхто не хоче брати відповідальність, з іншого боку - використовуються силові групи органів державної влади. А це означає, що влада є ініціатором негласного підпільного переділу власності".
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас