Україна і Білорусія почали разом виробляти вагони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусія почали разом виробляти вагони

249
Крюківський вагонобудівний завод (одна з найбільших машинобудівних компаній в Україні) розширює співробітництво з великим виробником вагонів у Білорусії - Гомельським вагоноремонтним заводом. Компанії уклали угоду про спільне будівництво 125 вагонів за п'ять років. Але цим співробітництво компаній може не обмежитися - КВБЗ планує брати участь у приватизації білоруського підприємства, що запланована на наступний рік.
Співробітництво Крюківського вагонобудівного і Гомельського вагоноремонтного заводів (ГВЗ) почалося у квітні, коли українське підприємство стало поставляти в Білорусію комплектуючі для складання залізничних пасажирських вагонів. 29 липня на ГВЗ відбулася презентація першого такого вагона. "Білоруські партнери мають намір купити в наступному році не 20, як планувалося, а 25-30 пасажирських вагонів", - говориться в повідомленні підприємства.
ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" виробляє вантажні (платформи, цистерни, криті вагони) і пасажирські вагони. В 2007 році дохід підприємства склав 2,06 млрд.грн, чистий прибуток - 199,935 млн. грн. Близько 26% акцій заводу належить холдинговій компанії "ТЕКО-Дніпрометиз" Сергія Тігіпка, решту контролює група "Приват".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас