Європа швидко товстішає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа швидко товстішає

388
У Європі за останні сорок років кількість кілокалорій, що споживаються за день, зросла з 2960 до 3340 на людину. Жителі регіону не прислухаються до рекомендацій про скорочення в раціоні жирних продуктів і продовжують стрімко товстішати.
Як повідомляє Центр новин ООН, навіть жителі Середземноморського регіону, що здавна славився здоровим харчуванням, набирають вагу. Вони швидко переймають західні звички, залишивши традиційну дієту в минулому.
У таких країнах, як Греція, Італія, Португалія, Кіпр і Мальта енергетична цінність щоденного раціону зросла на 30%. Більше половини населення Іспанії та Португалії страждають надлишковою вагою, з тією ж проблемою зіткнулися 3/4 жителів Греції.
Серед факторів, що впливають на відмову Середземномор'я від традиційної дієти, фахівці виділяють: зростання доходів населення, збільшення асортименту продуктів, розширення мереж супермаркетів, нестачу часу на приготування їжі. Відсутність спортивного навантаження і сидячий спосіб життя жителів регіону сприяє швидкому нарощуванню надлишкової маси.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас