Ющенко вважає доцільним залучення японського кредиту на будівництво терміналу D в аеропорті "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає доцільним залучення японського кредиту на будівництво терміналу D в аеропорті "Бориспіль"

Кредит&Депозит
179
Президент Віктор Ющенко вважає за доцільне залучення кредиту Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) на будівництво терміналу D у міжнародному аеропорті "Бориспіль" (Київська область). Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони.
"Кредит надається на 175 млн. на 30 років з пільговим періодом 10 років під процентну ставку 1,5%. Це гарні умови", - сказав Президент.
Ющенко нагадав, що 3 роки тому на політичному, державному, парламентському рівні була дана згода на залучення такого кредиту і був проведений конкурс на визначення підрядників.
Президент розкритикував намір Кабінету Міністрів відмовитися від цього кредиту.
"Прокидається в один день уряд і повідомляє, що те, що робилося 4 роки, відкидається державою і називають це угодою з кабальними умовами", - підкреслив Ющенко.
Президент також критично ставиться до постановки питання про скасування тендера щодо підрядника.
"Ставиться питання про скасування результатів тендера щодо підрядника, тендера, який виграла одна з турецьких фірм. Цим я хочу заявити, що це корупційна ревізія. Якщо нас не будуть улаштовувати проведені тендери, проведені процедури, завершені конкурси і ми, у ручному режимі будемо без рішення уряду давати можливість створювати перешкоди державним проектам - ми ніколи не створимо умови, які б улаштовували інвесторів", - заявив Президент.
Як повідомляло агентство, Кабмін має намір ухвалити рішення щодо доцільності залучення кредиту Японського банку міжнародного співробітництва (JBIC) для будівництва терміналу D у міжнародному аеропорті "Бориспіль" (Київська область) на засіданні 30 липня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас