Суд скасував рішення про стягнення 5 млн дол. з "Енергоатому" на користь Remington — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував рішення про стягнення 5 млн дол. з "Енергоатому" на користь Remington

112
Вища судова палата Молдавії скасувала рішення одного з районних судів про стягнення з кореспондентських рахунків АППБ "Аваль" (нині - ВАТ "Райффайзен Банк Аваль") $5 млн у рахунок погашення заборгованості держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" перед Remington Worldwide Ltd. (Гибралтар).
Як повідомила прес-служба "Енергоатому" у четвер, відповідне рішення Вища судова палата Молдавії винесла 23 липня.
Винесене Вищою судовою палатою Молдавії рішення дозволить надалі переглянути й інші рішення молдавських судів про стягнення коштів з "Енергоатому" та інших українських компаній-боржників НАЕК, вважає виконавчий директор з юридичних питань та економічної безпеки держпідприємства Наталія Мусевич, слова якого наведені в повідомленні.
"Енергоатом" в особі відособленого підрозділу - Запорізької АЕС в 1999 році уклав з держпідприємством "Укренергомашкомплект" договір на постачання обладнання (обмежувачів перенапруги) загальною вартістю $33 млн.
"Укренергомашкомплект" внаслідок банкрутства був ліквідований до того, як виконав свої зобов'язання перед виготовлювачем обладнання - російською "Електрокерамікою", у результаті чого в "Енергоатому" виникли зобов'язання перед цим підприємством.
"Електрокераміка" в 2002 році переуступила права вимоги до НАЕК компанії Remington Worldwide, а та, у свою чергу, - компанії SRL Pinar-Com (Молдавія).
Pinar-Com у цей час через суди намагається стягнути 25 млн грн (порядку $5 млн) з низки українських енергокомпаній-боржників НАЕК, зокрема "Запоріжжяобленерго", "Дніпрообленерго", "Луганське енергетичне об'єднання" та "Миколаївобленерго".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас