Падіння курсу долара не відвадило американців від подорожі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння курсу долара не відвадило американців від подорожі

Валюта
217
Падіння курсу долара до основних світових валют не перешкодило американцям планувати подорожі за кордон. Згідно з даними опитування американської компанії Visa, дві третини респондентів заявили, що готові відправитися в подорожі не менше, ніж торік, а близько половини відзначили, що, швидше за все, поїдуть за кордон у наступному році. Про це повідомляє агентство AP.
Найпопулярнішими напрямками серед американських туристів як завжди вважаються Канада і Мексика. Слідом за ними в рейтингу розташовуються європейські країни - Великобританія, Італія і Франція. Крім того, багато американців відправляються на Багами та Вірджинські острови.
У першому кварталі 2008 року власники карток Visa витратили 3,4 мільярди доларів в 25 найпопулярніших серед туристів країнах. Для порівняння, за весь 2007 рік цей же показник склав 15 мільярдів доларів.
Серед тих, хто не поїде за кордон, більшість заявили, що причиною тому стали високі витрати і нестабільність в американській економіці. За словами представників Visa, ще кілька років тому на першому місці серед причин був би міжнародний тероризм.
Протягом останніх місяців долар значно подешевшав як до євро, так і до інших світових валют через кризу в економіці США і високу інфляцію. Це зробило туристичні поїздки для американців дорожчими, оскільки за кожен виміняний долар вони одержували менше валюти тієї країни, у якій перебували.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас