Торгівля акціями Cadogan Petroleum на LSE відновлена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торгівля акціями Cadogan Petroleum на LSE відновлена

Фондовий ринок
180
Сьогодні, 24 липня, після заяви Cadogan про некоректність тверджень про нібито втрату нею за рішенням суду ліцензій на розробку низки родовищ вуглеводнів в Україні, торгівля акціями компанії на Лондонській фондовій біржі (LSE) відновилася.
"Результати наших початкових запитів підтвердили впевненість правління Cadogan у законності наших ліцензій, і сьогоднішнє оголошення демонструє, що ми працюємо в напрямку вирішення цієї справи", - прокоментував ситуацію голова компанії Марк Толлі.
Рішення суду стосувалося давніх ліцензій на ці родовища, отриманих Полтаванафтогазгеологією, дочірньою компанією Національної акціонерної компанії Надра України, ще в 2002 році.
Як відзначає компанія, в 2007 році ці ліцензії були двічі перереєстровані: у другому кварталі - на НАК Надра України, а в другому півріччі - на спільне підприємство НАК і Cadogan.
Таким чином, прийняте за результатами слухань 12 червня і підписане 17 червня рішення суду, що дотепер не стало публічним, не стосується британської компанії.
Cadogan також вказує, що ні Міністерство охорони навколишнього природного середовища, ні будь-який інший урядовий орган не мають претензій до компанії.
Нагадаємо, раніше папери британської компанії Cadogan Petroleum Plc були виключені з офіційного лістингу за запитом компанії. 23 липня видання Financial Times повідомило, що Cadogan став останньою жертвою роботи в Україні.
Як повідомлялося, 21 НАК Надра України опублікувало повідомлення, у якому йшла мова про визнання господарським судом Полтавської області недійсними ліцензії британської Cadogan Petroleum на розробку 2 газових родовищ у Полтавській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас