Боголюбов виведе на український ринок світових гігантів у сфері гіпермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боголюбов виведе на український ринок світових гігантів у сфері гіпермаркетів

765
Один з найбільших у Європі DIY-рітейлерів німецький OBI та український мільярдер Геннадій Боголюбов на паритетних засадах створили СП, що планує цього року відкрити три гіпермакети в Україні. До цього рітейлер близько трьох років підряд безуспішно намагався вийти на український ринок самостійно.
Інформація про те, що OBI буде будувати в Україні гіпермаркети формату DIY (Do It Yourself - будматеріали та товари для дому) у партнерстві зі співвласником ПриватБанку Геннадієм Боголюбовим, з’явилась у понеділок.
Учора в департаменті маркетингу німецької компанії повідомили, що партнери створили спільне підприємство ТОВ ОБІ Україна франчайзинговий центр, у якому володіють рівними частками.
Як повідомляється, цього року компанія інвестує 20 млн євро у відкриття перших трьох гіпермаркетів - у Харкові (відкриття заплановане на жовтень, біля ТРЦ Dафі), Маріуполі (листопад, біля ТРЦ Амстор) і Одесі (грудень, біля ТРЦ Riviera).
В 2009 році заплановане відкриття OBI у Миколаєві, Одесі, Горлівці, Києві та Дніпропетровську, повідомив газеті гендиректор ОБІ Україна Кіт Сміт.
На думку експертів, створення СП із місцевим партнером - оптимальний спосіб виходу на український ринок. "У країні існує дуже високий адміністративний бар'єр для виходу на ринок. Крім того, тут складно розвиватися, орендуючи приміщення в торгцентрах - у тому ж Краснодарі ТРЦ більше, ніж по всій Україні", - говорить пан Мар’яш.
Займатися роздробом серед українських бізнесменів стало модно: компанія Віктора Пінчука EastOne створила СП із російською мережею Мосмарт, власники Запоріжсталі Едуард Шифрін та Алекс Шнайдер розвивають мережу Амстор, а СКМ Ріната Ахметова - Брусниця.
У той же час, Боголюбов у роздрібному бізнесі дотепер помічений не був. Але, за даними учасників ринку, він і його партнер по ПриватБанку Ігор Коломойський близько десяти років займаються нерухомістю.
Зокрема, Боголюбов володіє частками в будівельних компаніях Аеробуд, Міжнародному логістичному партнерстві і Приватист & Девелопмент.
"Геннадій Боголюбов - відомий, амбіційний бізнесмен. Він розуміє специфіку українського бізнес-середовища, має необхідні зв'язки та контакти. Це надає додаткову вартість партнерству з OBI. Тим більше, наскільки я знаю, протягом двох-трьох років мережа безуспішно намагалася самостійно вийти в Україну", - розповів газеті гендиректор ІК Concorde Capital Ігор Мазепа.
OBI - четвертий за розміром рітейлер формату DIY у світі. Компанія створена в 1970 році, об'єднує більше 515 магазинів у Німеччині та інших країнах Центральної і Східної Європи. Виторг в 2006/2007 фінансовому році - 5,8 млрд євро.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас