Меркель вважає, що Україна отримає асоційоване членство в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вважає, що Україна отримає асоційоване членство в ЄС

350
Канцлер Федеральної республіки Німеччина Ангела Меркель заявила, що розширена угода, яку восени планують укласти між Україною і ЄС, можна класифікувати як угода про асоційоване членство. Про це вона сказала під час спільної із президентом України Віктором Ющенком прес-конференції.
За її словами, під час зустрічі з Ющенком, сторони обговорили питання пов'язані з ЄС і співробітництвом з Україною, і особливо позитивно була відзначена робота над питанням розширеної угоди між Україною і ЄС.
"І восени відбудеться зустріч "ЄС-Україна" у Франції, під головуванням Франції. І ми, ФРН, можемо собі уявити, що глибина цієї угоди, що вона означає не тільки угоду про посилене співробітництво, а її можна класифікувати як й угоду про асоційоване членство, і це означає істотний крок", - відзначила Меркель.
У той же час Меркель відзначила, що нова угода не означає автоматичного вступу України в ЄС. "Ми тепер не можемо взагалі на основі договору приймати когось у ЄС", - відзначила вона.
"Я не належу до тих, хто дає обіцянки, яких потім неможливо дотримуватися. Тому ми повинні вирішувати фактичні питання наближення України до Європи, щоб досягти прогресу на цьому шляху, у нас є така можливість. Є така можливість через договір про асоціацію, але автоматизму в плані членства не існує. І це питання не стоїть на порядку денному. Потрібно багато інших речей", - додала Меркель.
У свою чергу, Ющенко відзначив: "Головне, що можна відзначити, що в рамках цих переговорів досягнуто великого розуміння щодо угоди про асоціацію, а звідси випливає змістовний її (угоди - ред.) характер і це надзвичайно великий прогрес у діалозі Україна-Німеччина та Україна-ЄС".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас