Рахункова палата заявляє про неефективну роботу Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата заявляє про неефективну роботу Мінфіну

Казна та Політика
272
Рахункова палата заявляє про неефективне планування Міністерством фінансів субвенцій з державного бюджету в місцеві бюджети на заходи щодо енергозбереження, ремонт тепломереж, будівництво газопроводів і газифікацію населених пунктів. Про це говориться в повідомленні Рахункової палати.
"Планування Міністерством фінансів коштів субвенції було не досконалим і здійснювалося з порушенням законодавства", - говориться в повідомленні.
Зокрема, за даними Рахункової палати, за рахунок коштів субвенції торік планувалося профінансувати роботи на 520 об'єктах газифікації і 603 об'єктах теплопостачання, а в 627 населених пунктах планувалося проведення робіт з оснащення об'єктів лічильниками води і тепла.
У той же час станом на 1 січня 2008 заплановані обсяги робіт залишилися невиконаними, а в експлуатацію не був введений 471 об'єкт кошторисною вартістю 765 млн. гривень (або 42% від загального числа об'єктів).
При використанні коштів субвенції, як підкреслює Рахункова палата, допущено порушення законодавства та неефективне управління коштами на суму 214 млн. гривень (27% від загального обсягу фінансування).
Неналежний контроль виконання заходів з боку Міністерства житлово-комунального господарства і місцевої влади, за даними аудиторів Рахункової палати, привів до фінансування робіт без затвердження проектно-кошторисної документації і проведення державної експертизи.
Про результати аудита Рахункова палата повідомила Верховну Раду і Кабінет Міністрів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас