"Наша Ряба" пообіцяла не підвищувати необґрунтовано ціни. До кінця перевірки АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Наша Ряба" пообіцяла не підвищувати необґрунтовано ціни. До кінця перевірки АМКУ

Аграрний ринок
305
Реагуючи на рекомендації Антимонопольного комітету України, ВАТ "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша Ряба") офіційно повідомив у Комітет, що утримається від необґрунтованого підвищення оптово-відпускних цін на м'ясо птиці до завершення розслідування Комітету. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
В АМКУ нагадують, що через зростання в ІІ кварталі 2008 року оптово-відпускних цін на зазначену продукцію, Комітет почав детально вивчати дії виробників курятини щодо дотримання ними вимог конкурентного законодавства.
З метою забезпечення стабільності ринку м'яса птиці, протягом розслідування Комітет рекомендував ВАТ "Миронівський хлібопродукт" і ТОВ "Комплекс Агромарс" утриматися від установлення економічно необґрунтованих цін на їхню продукцію. А також - ретельно проаналізувати всі складові витрати, включені у собівартість продукту. Ці дані потрібні для того, щоб уточнити, наскільки надані регулювальним органам розрахунки щодо зміни вартості м'яса птиці є обґрунтованими.
"Те, що один із найбільших виробників м'яса птиці оперативно відреагував на наші пропозиції є запорукою обопільного якнайшвидшого вирішення проблемних питань на цьому ринку. Сподіваюся, на конструктивну позицію й "Агромарса", у якого ще є час для виконання рекомендацій", - відзначив Перший заступник Голови Комітету Олександр Мельниченко. - Разом з тим, Антимонопольний комітет продовжує досліджувати причини збільшення цін на дану продукцію. З метою одержання вичерпної інформації щодо ринку м'яса птиці, Комітет також послав відповідні запити Держкомстату, Держмиткому і галузевому об'єднанню підприємств".
Тим часом, Комітет звернувся, крім зазначених виробників, і до найбільших птахофабрик з вимогою надати необхідну для розслідування інформацію. Серед них: ЗАТ "Птахокомбінат "Дніпровський", ТОВ "Ребре Роз Агрикол КО., ЛТД", ТОВ "Курганський бройлер", ДП "Перемога Нова" ВАТ "Миронівський хлібопродукт", ЗАТ "Миронівська птахофабрика", ЗАТ "Дружба Народів Нова", ЗАТ з ІІ "Ориль Лідер" і ВАТ " Володимир-Волинська птахофабрика".
Як відзначили в АМКУ, запитані матеріали повинні містити вичерпні дані про економічну діяльність суб'єктів господарювання на товарних ринках. Зокрема, хронологію підвищення оптово-відпускних цін на м'ясо птиці й інформацію щодо обсягів виробленої та реалізованої птахофабриками продукції.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас