Вчені: Прісної води вистачить на 25 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Прісної води вистачить на 25 років

1320
За даними вчених, через 25 років навіть найрозвиненіші і найбагатші країни можуть зіткнутися з дефіцитом прісної води. Її запасів може не вистачити, щоб задовольнити потреби зростаючого населення. Такі дані недавно опублікував у своєму звіті Міжнародний інститут управління водними ресурсами. На забезпечення їжею однієї людини, що має традиційний для індустріально-розвинених країн раціон, щодня витрачається 2 500 - 3 000 літрів води. При цьому, за прогнозом ООН, населення планети до 2030 року збільшиться до 8,5 мільярда чоловік.
Треба сказати, що і зараз води вистачає не всім. За даними Корнельського університету, нестачу чистої води зазнають більше мільярда чоловік. При цьому через воду передається більше 80% всіх інфекційних захворювань. Крім того, забруднення води приводить до розмноження малярійних комарів, через що щорічно вмирає близько двох мільйонів чоловік, відзначають у прес-службі Грінпіс.
Із прискоренням процесу урбанізації та підвищенням рівня життя, вимоги до якості води також поступово ростуть. А оскільки питна вода і вода для сільського господарства береться з тих самих джерел, працівникам полів буде ще складніше одержувати необхідну вологу.
Міжнародний інститут управління водними ресурсами стверджує, що для того, щоб вирішити проблему води, потрібно почати кілька термінових кроків. Зокрема, потрібне масове будівництво водних сховищ, більш активне використання дощової води для зрошення полів, садів і городів, а також масштабний перехід на менш вологолюбні сільськогосподарські культури.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас