Експерт: Обвалу цін на нерухомість не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Обвалу цін на нерухомість не буде

Нерухомість
5111
Обвалу цін на ринку нерухомості не буде з низки об'єктивних причин, вважає голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.
"Зіставивши ситуацію сьогоднішню і дворічної давності, я можу досить упевнено сказати: обвалу цін на нерухомість не буде. Можливе лише порівняно невелике і досить плавне зниження, та й то в окремих сегментах. Але не обвал", - упевнений банкір.
За його словами, не дивлячись на те, що обсяги будівництва нинішнього року вже почали скорочуватися, а позики під земельні ділянки навколо Києва і в Київській області отримати дуже складно, зниження ціни на землю не відбувається, і це побічно свідчить про те, що ціни на житло теж знижуватися не будуть.
Також, на думку експерта, зниженню цін не сприяє об'єктивна потреба населення в житлі.
"Незадоволений попит на нього тільки серед жителів Києва, не рахуючи приїжджих із регіонів, становить близько 5-7 млн. кв. метрів навіть за наймінімальнішими нормами. Отже, навіть якщо кількість жителів у столиці не змінюватиметься, за нинішніх темпів здавання житла в експлуатацію - близько 1 млн. кв. метрів на рік - знадобиться як мінімум п’ять-сім років, щоб задовольнити тільки мінімальні потреби", - підкреслив Дмитро Гриджук.
Він додав, що обвал іпотечного ринку міг би відбутися лише у разі якихось гучних дефолтів, які спровокували б ланцюгову реакцію.
"Однак, зважаючи на те, що умови грошово-кредитного ринку пожорсткішали вже досить давно, а великих банкрутств дотепер не було, надалі їхня поява малоймовірна", - відзначив банкір.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас