Дефіцит бюджету у Великобританії став рекордним за 60 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету у Великобританії став рекордним за 60 років

Казна та Політика
162
Дефіцит бюджету у Великобританії досяг свого рекордного значення з 1946 року, повідомляє агентство Bloomberg. В останні три місяці він склав 24,4 мільярди фунтів стерлінгів (49 мільярдів доларів).
В одному тільки червні дефіцит виріс до 9,2 мільярди фунтів, у той час як експерти пророкували зростання лише до 7,4 мільярди. Відповідно до закладеного в бюджеті прогнозу, обсяг дефіциту не повинен перевищити 43 мільярда фунтів, однак виконати це завдання, швидше за все, не вдасться.
Якщо приборкати зростання дефіциту не вийде, то прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун порушить фіскальні правила, які він сам же ввів в 1997 році під час перебування міністром фінансів. Тоді він гарантував, що позики будуть робитися тільки для інвестицій, а загальний обсяг боргу країни не перевищить 40 відсотків від її ВВП.
Погіршення ситуації з дефіцитом бюджету багато в чому відбулося через різке падіння темпів економічного зростання. Деякі фахівці пророкують рецесію у Великобританії за підсумками 2008 року, хоча голова Банку Англії Мервін Кінг наполягає на тому, що зростання ВВП складе 2 відсотки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас