Путін: 60% громадян повинні самі вирішувати свої житлові проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: 60% громадян повинні самі вирішувати свої житлові проблеми

Нерухомість
328
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін провів сьогодні нараду з питання "Про проект довгострокової стратегії масового будівництва житла для всіх категорій громадян і комплекс заходів, направлених на розвиток житлової сфери в 2009-2012 роках", інформує прес-служба Уряду.
У своєму вступному слові Володимир Путін відзначив, що тільки 18 % громадян сьогодні самостійно здатні вирішувати свої житлові проблеми. Голова Уряду вважає, що ця цифра повинна бути доведена як мінімум до 60 % при тому, що державою будуть налагоджені відповідні інструменти.
Темпи зведення нового житла у Росії виросли з 2003 по 2007 рік майже у два рази: з 38 млн. кв.м. до 61 млн. кв. м. Але саме по собі це зростання здається "компенсаційним" відносно спаду 90-х років.
Сьогодні усе гостріше дає про себе знати проблема дефіциту земельних ділянок, відсутності доріг. Резерви для подальшого збільшення обсягів будівництва в основному вичерпані. Однак до 2012 року передбачається реалізувати більш масштабні плани та вводити щорічно 115 млн. кв.м., а до 2020 року - 120 млн. кв.м. щорічно.
У зв'язку із цим планується здійснити перехід до якісно нового етапу в розвитку житлової сфери. Найближчим часом повинен почати функціонувати Фонд сприяння розвитку житлового будівництва, якому будуть передаватися земельні ділянки з федеральної власності.
З метою більш ефективного використання виділених коштів регіони будуть одержувати єдину федеральну субсидію на розвиток інженерної та соціальної інфраструктури, але тільки за умови виконання цими регіонами встановлених вимог.
Пропонується також зосередити зусилля на комплексному освоєнні територій і здешевленні масового будівництва. Відзначалася необхідність підтримки й уже напівзабутих з радянських часів житлово-будівельних кооперативів.
Серед тих, хто повинен забезпечуватися житлами в першочерговому порядку названі ветерани Великої вітчизняної, військовослужбовці та молоді сім'ї.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас