Велике іпотечне агентство США продасть акції на 10 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велике іпотечне агентство США продасть акції на 10 млрд дол.

187
Найбільше іпотечне агентство в США Freddie Mac має намір залучити 10 мільярдів доларів за рахунок продажу додаткової емісії акцій. Як очікують у компанії, цей крок дозволить уникнути допомоги держави і, як наслідок, більш жорсткого регулювання з її боку.
За оцінкою інвестиційного банку Goldman Sachs, найближчим часом Freddie Mac може списати іпотечні активи на суму 21 мільярд доларів, а його конкурент - Fannie Mae - 32 мільярди доларів.
Freddie Mac та Fannie Mae виступають гарантами по іпотечних кредитах на суму 5,2 трильйони доларів та їхнє руйнування може фактично означати загибель американської фінансової системи. Обидва агентства намагаються ужити заходів із залучення додаткового капіталу. Однак, як відзначає WSJ, продати акції додемісії Freddie Mac буде не легко - інвестори недовірливо ставляться до цінних паперів агентства.
Заходи з підтримки іпотечних агентств 14 липня 2008 року запропонувало Міністерство фінансів США, що заявило, що вони зможуть скористатися кредитом від Федеральної резервної системи (ФРС). При цьому процентна ставка складе всього 2,25 відсотки - такі умови зазвичай доступні тільки комерційним банкам. Розмір кредиту, що ФРС зможе надати, поки не визначений. Крім того, Міністерство фінансів США оголосило про готовність націоналізувати дві іпотечні компанії, якщо в цьому з'явиться необхідність.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас