Парцхаладзе готується до продажу своєї частки в активах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе готується до продажу своєї частки в активах

Фондовий ринок
919
ХХ століття звільняє частину своїх компаній від гарантій по єврооблігаціях на суму $325 млн. Уже цього року девелопер може продати ці підприємства або частку в них фінансовому інвесторові або закласти їх для залучення нового кредиту.
Як говориться у вчорашньому повідомленні компанії на AIM LSE, 14 серпня приналежні ХХ століттю компанії з розвитку проектів торговельної, логістичної і житлової нерухомості будуть звільнені від гарантій по трирічних єврооблігаціях на $175 млн (випущені в травні 2007 року) і $150 млн (у травні 2008 року).
Зокрема мова йде про ЗАТ Квадрат-Україна, ТОВ Еліта-Сервіс, ТОВ Оззон-Логістик і ТОВ Євроградобуд
Оцінна вартість компаній, які продовжать гарантувати зобов'язання XXI століття- $749 млн. Це вище, ніж необхідна сума гарантій по євробондах - $500 млн, пояснюють Комерсантові в компанії.
При цьому голова ради директорів XXI століття Лев Парцхаладзе говорить, що тепер компанія буде гнучкішою в питаннях залучення фінансових ресурсів, тому що в заставі акції зазначених компаній були нерухомі.
До кінця року XXI століття має намір залучити кредитні кошти або створити спільне підприємство з великим міжнародним фінансовим інвестором для розвитку проектів торговельної нерухомості.
Газета пише, що в СП XXI століття буде управляти реалізацією проектів, а партнер, якому буде запропонована частка менше 50%, - організовувати зовнішнє фінансування проектів на стадії будівництва.
"Переговори з потенційними покупцями тривають, і компанія оголосить всі деталі, як тільки угоди будуть досягнуті", - повідомляють у компанії.
Інвестбанкір на правах анонімності розповів Комерсантові, що ХХ століття може продати весь логістичний бізнес стратегічному інвесторові. За словами співрозмовника газети, такі умови неназваного покупця.
"Лев Парцхаладзе, навпаки, не хоче продавати підрозділ повністю і наполягає на СП", - говорить інвестбанкір. Пан Парцхаладзе відмовився коментувати це питання, відзначивши, що компанія розглядає всі варіанти залучення коштів.
Для розвитку своїх проектів цього року компанії необхідно близько $600 млн, тому її дії зрозумілі. З 27 травня капіталізація компанії впала на $330,8 млн. Учора акції ХХ століття впали ще на 2,23%, до $18,42 за папір.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас