Продавці мелодій для мобільників порушують права споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продавці мелодій для мобільників порушують права споживачів

298
Продавці мелодій для мобільних телефонів часто порушують права споживачів. На цю ситуацію звернули увагу європейські контролюючі органи, повідомляє Deutsche Welle.
У зв'язку із чим на ринку мелодій для мобільних телефонів у країнах Євросоюзу можуть відбутися зміни. На початку червня фахівці провели аналіз пропозицій продавців таких мелодій. Результати цього дослідження будуть представлені на засіданні Єврокомісії в четвер, 17 липня. Але вже зараз відомі основні претензії.
За даними експертів, 80% пропозицій мелодій для мобільників в Інтернеті порушують права європейських споживачів. У багатьох випадках споживачі при покупці мелодії насправді купують абонемент, часто не усвідомлюючи цього. Ціни і додаткові виплати в більшості випадків прописані нечітко. Більше 70% відсотків продавців мелодій у Мережі не розміщають тут свої контактні поштові або електронні адреси, що ускладнює можливість відмови від договору.
Особливі проблеми виникають у зв'язку з тим, вважають експерти Єврокомісії, що більше половини пропозицій призначені для дітей. Саме дослідження було проведено у зв'язку із численними скаргами батьків. Обсяг ринку мелодій для мобільників становить у Євросоюзі 700 млн. євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас