Forbes: Наймолодші мільярдери Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes: Наймолодші мільярдери Європи

757
Молодий капіталізм у Росії, що бере штурмом рейтинг Європейських мільярдерів, уже має своїх представників у молодому клубі.
Ще п'ять років тому середній вік європейських мільярдерів був 62 роки. Сьогодні він становить 58, в основному, завдяки росіянам. Середній вік їхніх мільярдерів становить 46 років. Без росіян середній вік європейських мільярдерів повертається до 60 років.
Серед європейських мільярдерів молодших сорока Росія представлена добре. Зокрема, 13 з 14 регіонів - походять із колишніх радянських республік. Вони прийшли із часу падіння комунізму в 1991 році, або відразу ж після цього. Швидко освоївши основні правила капіталізму, самостійно заробивши свої мільярди, росіяни почали скуповувати місцеві ресурси та нерухомість.
Найбагатший молодий мільярдер - Сергій Попов. Уже в 36 років він мав статки 6,4 мільярди доларів. В 1990-х він продавав метали в морозних регіонах Аралу і Сибіру, продавав труби та кабель. Як клієнт MDM Bank, він здружився з молодим власником компанії Андрієм Мельниченком.
Після кризи з рублем в 1998, Попов і Мельниченко створили структуру з купівлі дешевих промислових відходів. Мельниченко часто попадається в новинах із приводу своїх витрат. Він запрошував Уітні Х'юстон і Крістіну Агілеру виступити на своєму весіллі з моделлю Олександрою Ніколич, учасницею Югославської pop group Models.
Мельниченко і Попов не єдині росіяни, які стали мільярдерами до 40-річного віку. 39-річний Кирило Писарєв, і 38-річний Юрій Жуков заснували девелоперську компанію PIK Group у далекому 1994 році і вийшли на IPO в 2007. Розміщення акцій компанії стало найбільшим на ринку нерухомості за всю історію Європи і допомогло її власникам потрапити в рейтинг мільярдерів.
Ще один небідний росіянин, що заробив свій капітал на ринку нерухомості - 36-річний Дмитро Зеленов. Його компанія Дон Буд уже побудувала 833-метровий будинок у Москві - Тріумф Палац. На даний момент це найвищий будинок у Європі, побудований за останні роки.
Всі ці російські мільярдери одружені або були одружені. Двоє з них розлучені. Це промисловий магнат Данило Хачатуров і будівельний магнат Сергій Полонський. Любитель екстремального спорту ростом 1,94 Полонський, колись мріяв про політ у космос, але його кандидатуру відхилили через ріст.
Європейський бакалавр Принц Альберт також мільярдер. У свої 25 він жив у сімейному замку і брав участь у німецькій лізі гонщиків. Він потрапив у список Forbes ще у восьмирічному віці, але успадкував свої статки лише в 18. Протягом декількох років він очолював список найбагатших і наймолодших жителів планети. Сьогодні він опустився на третє місце. Він наймолодший серед таких мільярдерів як Марк Цукенберг, засновник соціальної мережі Facebook і Ліванської спадкоємиці Хінд Харірі.
Наймолодший європейський мільярдер, що самостійно заробив свої статки - українець Костянтин Жеваго. У свої 19 він став фінансовим директором банку, а пізніше очолив інвестиційну компанію. Він, разом з німецьким принцом, є єдиними не росіянами в рейтингу наймолодших багатих європейців.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас